Vissza kell állítani a renomét

Vissza kell állítani a renomét

Vissza kell állítani a renomét

Szokatlan időpontban, péntek este lép pályára felnőtt női csapatunk, amely a 22. forduló nyitómérkőzésén a tabellaszomszédnak számító Mohácsi TE vendége lesz.

Öt nap. Ennyi idő áll rendelkezésre ahhoz, hogy együttesünk levonja a konzekvenciát, ezzel párhuzamosan rendezze a sorokat a legutóbbi – finoman fogalmazva – negatív végkifejlettel záruló mérkőzést követően. A Nemzeti Kézilabda Akadémia elleni találkozó első félideje is hagyott némi kívánnivalót maga után, ámde a második felvonás egyenlő volt egy rémálommal, ami hozta is magával a súlyos vereséget. A lefújást követően Mato Matijevic hangsúlyozta, nincs idő a sebek nyalogatására, hiszen komoly feladatok várnak lányainkra az elkövetkezendő hetekben.

Öt mérkőzés. Ennyi maradt hátra az idei pontvadászatból, s a tabella jelenlegi állása szerint a mieink jó eséllyel pályáznak arra, hogy teljesítsék a szezont megelőzően kitűzött célokat. Huszonegy forduló után a hatodik pozíciót elfoglaló Rinyamenti KC neve mellett 26 pont áll, az ötödik Szekszárdi FGKC 27, a negyedik Kozármisleny SE 29 egységgel rendelkezik, vagyis megannyi kérdés nyitott még, ugyanakkor az elsődleges és reális cél arra irányulhat, hogy lányaink megtartsák a hatodik helyet.

E szempontból akár kulcsmérkőzés is lehet a péntek esti, hiszen a pozícióharcban jelenleg 23 ponttal hetedik Mohácsi TE számít az első számú riválisnak, igaz, Borbándi István tanítványainak háta mögött egyel több találkozó van. A képlet egyszerűnek tűnik: amennyiben csapatunk begyűjti a Duna–parti városban a győzelemért járó két egységet, akkor szinte biztossá teszi a hatodik helyet, ugyanakkor vereség esetén nyakára húzná a piros–fehéreket.

Ami biztosnak tűnik, hogy küzdelmes találkozó vár együttesünkre, a mohácsi Városi Sportcsarnokban rendszerint nehéz dolga van az ellenfeleknek. Az a mutató, hogy Bozsovics Ritáék a huszonháromból kilenc pontot gyűjtöttek pályaválasztóként nem feltétlenül ezt igazolja, ám az a tény, miszerint a tabella első négy helyezettje közül hárman is csak 1–3 gólos különbséggel győztek Mohácson, már sejtet valamit. Összességében nézve elmondható, hogy nagyon háromesélyesnek tűnik az előttünk álló meccs, s egy ilyen párosítás esetében egyértelműen a napi forma dönthet.

” – Érthető, hogy a múlt szombati vereség nem tett jót a lelkeknek, bízom benne, hogy hamar túlléptünk rajta – mondta Mato Matijevic. – Nincs időnk keseregni, rengeteg munka vár még ránk. A legutóbbi két mérkőzésen nem állt össze a védekezésünk, 68 gólt kaptunk, ami rengeteg, ezen javítani kell. A mohácsiak hazai pályán kimondottan veszélyes ellenfélnek számítanak, erről jópár csapat tudna mesélni. Úgy gondolom, a két együttes jól ismeri egymást, túl sok újdonságot nem tud mutatni a másiknak. Bízom benne, hogy újra egységesek és sikeresek tudunk lenni. Számunkra most elsősorban az a cél, hogy visszataláljunk a sikerek útjára.”

Ahogy vezetőedzőnk is fogalmazott, ismerős arcok adnak egymásnak randevút, ugyanis a két együttes az idei szezonban már a hatodik egymás elleni mérkőzésére készül: a felek a nyári és a téli felkészülési időszakban egyaránt oda–vissza találkoztak, e közé ékelődött be a tavaly novemberi bajnoki. Csendben tesszük hozzá, hogy hol kisebb, hol nagyobb különbséggel, de mind az öt szóban forgó találkozót együttesünk nyerte, bízunk benne, hogy e remek sorozat nem péntek este szakad meg.

NBI/B NYUGATI-CSOPORT 2017/2018 – 22. FORDULÓ
Mohácsi TE – Rinyamenti KC

Időpont: 2018.04.13. | 18:00
Helyszín: 7700 Mohács, Városi Sportcsarnok, Sport u. 1.

Játékvezetők: Lengyel Vivien, Sebestyén Fanni
Versenybírók: Ropoli Zoltán, Szabó Attila

leave a comment

Create AccountLog In Your Accountloading