Vereség a szezonzárón

Vereség a szezonzárón

Vereség a szezonzárón

A bronzérmet egy héttel korábban bebiztosító felnőtt férficsapatunk foghíjas összetételben lépett pályára a Kalocsai KC otthonában, ahol nagyarányú vereséget szenvedett, egy számára abszolút tét nélküli mérkőzésen.

Kétségkívül jó érzés volt úgy belépni a kalocsai Városi Sportcsarnokba, hogy együttesünk saját szempontjából tét nélküli hatvan percre érkezett. Az elmúlt hetekben pedig a levegőben lógott, hogy a két gárda ezen a szombat estén egymás közt dönt arról, hogy melyikőjük zsebeli be a 2017/2018-as szezon bronzmedálját. Az élet azonban úgy hozta, hogy a mieink biztos érmesként kirándulhattak a dél–alföldi városba, ahol néhány hónap híján közel nyolc éve nem gyűjtötték be a két pontot!

1, 7, 6, 1, 1, 7 – ezek akár lehetnének a Joker aktuális nyerőszámai, de valójában a Rinyamenti KC a 2011/2012-es évadtól kezdődően ilyen gólkülönbséggel maradt alul a Kalocsai KC vendégeként. Reálisan nézve ezen az estén jó esély mutatkozott arra, hogy a KKC pályaválasztóként zsinórban hetedik sikerét is megszerzi a mieink ellen, pláne, hogy együttesünk oldalán több hiányzó is akadt, így Takács László döntően ifjúsági korú játékosokkal töltötte fel a keretet.

A legjobb összetételükben szereplő házigazdák nagy elánnal kezdték a szezonzárót, melynek ötödik percében 6–0-ra vezettek. A nagyatádi időkérés már 4–0-nál érkezett, de a folytatás is a hazaiaké volt, akik a különbséget fokozatosan növelték, s a 26. minutumban 16–6, féltávnál pedig 20–7 állt az eredményjelzőn. A második játékrészben nem változott a forgatókönyv, a kalocsaiak kezdetben tartották a 14–16 gólos előnyüket, majd a végén egy kicsit még tovább hizlalták, így a lefújás pillanatában tizenhét volt közte.

A Kolics–alakulat számára azonban ez is kevésnek bizonyult a negyedik hely megszerzéséhez, hiszen a Hőgyészi SC hazai környezetben 30–27-re győzött a Nagykanizsai Izzó SE ellen, így a bronzérmes Rinyamenti KC mögött a tolnaiak zártak, megelőzve a kalocsaiakat. Izgalmas lett tehát a véghajrá, de ami a legfontosabb, hogy ebből a mieink jöttek ki a legjobban.

NBII DÉL–NYUGAT 2017/2018 – 22. FORDULÓ
Kalocsai KC – Rinyamenti KC
33 – 15 (20 – 07)

Kalocsa, Városi Sportcsarnok, 150 néző
Vezette: Bába Sándor, Horváth Péter
Versenybíró: Papp Tibor

Rinyamenti KC: Buzás – Talián, Bojtor 1, Magyar, Kocsis 1, Gelencsér 5 (2), Horváth R.
Csere: Karsai (kapus), Csonka 6, Németh K. 1, Szalai A. 1, Csomós, Czene, Horváth G., Miháldinecz, Varjas
Játékos–edző: Takács László

Hétméteresek: 5/4 illetve 3/2
Kiállítások: 6 perc illetve 6 perc

MESTERMÉRLEG

Takács László: ” – Az utolsó mérkőzés gyakorlatilag tét nélküli volt, s ennek tükrében javarészt az ifjúsági játékosok kaptak lehetőséget. Sajnos a meccs közben gyarapodott a sérültek listája, így volt olyan időszak, amikor a jobbszélső játszotta a jobbátlövőt. A harmadik helyet senki sem veheti el tőlünk, még egy ilyen nagyarányú vereség után sem. Köszönöm a csapat egész éves hozzáállását, munkáját, úgy gondolom, emberfeletti teljesítményt nyújtottunk.”

leave a comment

Create AccountLog In Your Accountloading