Váratlan hazai vereség a felnőtteknél; győzelem az ifinél és serdülőnél

Váratlan hazai vereség a felnőtteknél; győzelem az ifinél és serdülőnél

Váratlan hazai vereség a felnőtteknél; győzelem az ifinél és serdülőnél

Október első hétvégéjén a Gárdony-Pázmánd NKK látogatott Nagyatádra a soron következő NBI/B női bajnoki mérkőzésre. Az összecsapás elején szerzett előnyünket ledarálta az ellenfél, a végére elfáradtunk és nem jött össze a győzelem. Az ifistáknak sikerült ellenük a pontszerzés, a serdülő csapatunk pedig győzedelmeskedett a Győr ellen a héten.

A lányok jól kezdték a mérkőzést, az első 9 percben fej-fej mellett haladt a két csapat; majd’ a mieink megrázták magukat, és három perc alatt vágtak nekik 5 gólt. A 20-ik percre már 5 gólos különbséggel mentünk, az RKC-nak minden bejött. De aztán mintha elvágták volna a filmet, a Gárdony-Pázmánd állva hagyott minket: öt perc alatt hoztak ellenünk egy 6-0-át, és átvették a vezetést. Az első játékrészből már nem volt sok vissza, végül nem tudtuk megállítani őket, és egy gól előnnyel ment a félidőre a vendég csapat. A második félidőben tovább folytatódott a harc, a két csapat eleinte egymás mellett haladt. Aztán kétszer a vendégek elhúztak 3 góllal, a hazai csapat nehezen tudta utolérni őket. Hiába dobott be majdnem minden büntetőt Nagy Renáta (6/5), hiába volt Hegedüs Dorottyának jónéhány szép gólja; a csapat elfáradt a végére, így alakult ki a kétgólos hátrányunk.

Madarász Péter edző nyilatkozata: “Hazai pályán váratlan vereséget szenvedtünk az esélytelenebbnek hitt Gárdony csapatától. Egy megnyert mérkőzést sikerült a saját hibánkból elveszteni. Jövő héten Mohácson kell kiköszörülnünk a hibát.”

NBI/B női felnőtt (október 5.)
RKC – Gárdony-Pázmánd NKK
28-30 (félidő 14-15)

Jegyzőkönyv
Gólszerzők: Nagy Renáta: 7; Hegedüs Dorottya: 7; Kovács Dorina: 5; Balaskó Andrea: 3; Szandai Martina: 2; Bozsók Dóra: 2; Magó Anna: 2.

Egy kicsit kompenzálja a történteket, hogy az ifinek sikerült a Gárdony-Pázmánd ellen a győzelem. Jó játékkal, végül sima mérkőzést játszottak a lányok. Nagy Renáta edző a következőket mondta el: “Nagyot küzdött a csapat! Büszkeséggel tölt el, hogy higgadt gondolkozással és a megbeszéltek alapján jártak el a játékosok. Teljes mértékben betartották az utasításokat és jó döntéseket hoztak. Látszott a játékon a küzdelem és az egymásért harcolás. Gratulálok a csapatnak!”

Női ifjúsági II. osztály (október 5.)
RKC – Gárdony-Pázmánd NKK
32-23 (félidő 13-11)

Jegyzőkönyv
Gólszerzők: Finta Dóra: 11; Brezovszky Fióna: 5; Fuisz Rebeka: 5; Varga Fruzsina: 5; Rácz Adél: 3; Patak Sarolta: 2; Tratnyek Bonita: 1.

Serdülő leány csapatunk is játszott a héten. Hazai pályán fogadtuk a Győri ETO serdülő csapatát. A lányok ügyesen küzdve, izgalmas meccset játszva végül egy góllal győzték le az ellenfelet, ráadásul úgy, hogy az első félidőben még egy gól hátrányban voltak.

Női ifjúsági II. osztály (október 2.)
RKC – Győri Audi ETO
30-29 (félidő 14-15)

Jegyzőkönyv

A lányok legközelebb október 19-én játszanak itthon, akkor a Vasas SC lesz az ellenfelünk.

leave a comment

Create AccountLog In Your Account