Újabb besorolásokra derült fény

A Magyar Kézilabda Szövetség Szakmai- és Versenybizottsága elkészítette az ifjúsági és serdülő bajnokságok besorolásait a 2017/2018-as idényre.

__________________________________________________________________________________________

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az utánpótlás versenyeztetéssel kapcsolatban gyökeres változások következnek be, ugyanis a Magyar Kézilabda Szövetség a 2017/2018-as szezontól alaposan újraszervezi a korosztályos bajnokságokat.

Ennek értelmében megszűntek a junior bajnokságok, helyettük egy országos, egységes, ám három osztályra bontott ifjúsági bajnokság kerül bevezetésre. A Nemzeti Bajnokság első három osztályában szereplő klubok kötelesek az ifjúsági bajnokság valamelyik osztályában csapatot indítani.

A Rinyamenti Kézilabda Club női vonalon az ifjúsági bajnokság II. osztályában szerepel majd. A nevezett csapatok keleti és nyugati ágon (12–12 csapat) kerültek besorolásra, melyek körmérkőzéses rendszerben játszanak oda–visszavágós alapon. A 10–12. helyezettek a szezon végén kiesnek a III. osztályba, míg az első helyezettek jogot szereznek a 2018/2019. évi I. osztályban való indulásra.

A serdülő bajnokságot szintén három osztályban írták ki, az ifjúságival teljesen megegyező lebonyolítási rend szerint. A Rinyamenti KC lány vonalon a II. osztályban száll majd harcba a helyezésekért.

NŐI IFJÚSÁGI II. OSZTÁLY – NYUGATI–CSOPORT

– Dunaújvárosi KKA
– Győri ETO KC III.
– Haladás VSE
– Marcali VSZSE
– Mohácsi TE
– Gárdony-Pázmánd NKSE
– Rinyamenti KC
– Szekszárdi FGKC
– Szentendrei NKE
– VKLSE Győr
– TFSE
– Pilisvörösvári KSK

LEÁNY SERDÜLŐ II. OSZTÁLY – NYUGATI–CSOPORT

– Dunaújvárosi KKA
– Győri ETO KC
– Haladás VSE
– Mohácsi TE
– Mosonmagyaróvári KC SE
– Marcali VSZSE
– Gárdony-Pázmánd NKSE
– Pilisvörösvári KSK
– Rinyamenti KC
– Szekszárdi FGKC
– Szentendrei NKE
– VKLSE Győr

A sorsolásokra 2017. július 20-án, csütörtök kerül sor Budapesten, a Magyar Kézilabda Szövetség hivatalos helyiségében. Az ifjúsági sorsolás 13:00, míg a serdülő 14:00 órakor kezdődik majd.

© 2013 Rinyamenti KC | Minden jog fenntartva.