Teher nélküli játék

Teher nélküli játék

Teher nélküli játék

Vasi vendégszereplés vár szombat délután tabella hatodik felnőtt női csapatunkra, amely a 15. forduló nyitómérkőzésén a dobogó legalsó fokán állomásozó Swietelsky-Szombathelyi KKA otthonában vizitál.

Minden kezdet nehéz – tartja az örökzöld mondás, amely a mi esetünkben a tavaszi nyitóforduló első félidejében be is igazolódott. Együttesünk a Szombathelyi Haladás elleni első harminc percben sok hibát vétett, idegesen játszott, majd a másodikban lényegesen rendezettebb kézilabdát bemutatva magabiztos sikert aratott (40–32). A két egységnek köszönhetően a Rinyamenti KC 9–5-s mérleggel a hatodik helyen áll, s érdemes megjegyezni, hogy a 409 lőtt gólja a negyedik legtöbb a ligában!

Tény, hogy minden alapja a védekezés, s Mato Matijevic többször is hangsúlyozta, hogy e tekintetben feltétlenül szükség van előrelépésre. Márpedig, ha valamikor a maximumra és mellé még valami extrára van szükség, akkor annak az ideje február második szombatján jön el.

A Swietelsky-Szombathelyi KKA második szezonjának vágott úgy neki, hogy harcban kíván lenni a feljutásért. Ez azonban nem tűnik egyszerű küldetésnek, pláne, hogy a kék–fehérek tenisz nyelven szólva dupla brékhátrányban vannak, hiszen az első számú kihívóként elkönyvelt EU-FIRE Mosonmagyaróvár elleni vereséget (24–25) követően kevesen számítottak arra, hogy a Szekszárdi FGKC otthonában elvérzik a Füzesi–alakulat (29–28). Szombati ellenfelünk ennek tükrében 12–2-s mérleggel foglalja el a dobogó legalsó fokát, s a céljaikat ismerve több hibalehetőség nem biztos, hogy beleférne.

Soros ellenfelünk csapatkapitánya, Mayer Maja a klub honlapján leszögezte, kötelező győzelemként tekint a szombat délutáni mérkőzésre, nagyon örülne annak, ha sima meccsen gyűjtenék be a pontokat. Bár a papírforma a tavaszi szezonnyitón erre engedett következtetni, a szombathelyiek mégis megszenvedtek a győzelemért, hiszen az eddig mindössze négy pontot összeszorgoskodó Pilisvörösvári KSK pályaválasztóként viszonylag sokáig meccsben volt, de végül négy góllal alulmaradt (21–25).

Összességében nézve elmondható, hogy lányaink nyugodtan készülhetnek a szombati hatvan percre, hiszen mindenféle teher nélkül léphetnek pályára a vasi megyeszékhelyen. Hasonló volt a helyzet tavaly szeptember 16-án is, amikor a felek a szünetben még döntetlenre álltak (13–13), majd a kék–fehérek a második felvonásban a mieink kihagyásait rendre büntették, s a határozottabbá váló védekezésnek, valamint Pálinkás Viktória stabil kapusteljesítményének köszönhetően 28–24-re sikert arattak.

” – Nyilván nem lesz könnyű dolgunk az egyik legerősebb ellenfél otthonában. Elég egyértelműnek tűnik, hogy ennek a mérkőzésnek nem mi vagyunk az esélyesei – vette le játékosai válláról a terhet Mato Matijevic. – A hazaiak keretét remek játékosok alkotják, akik komoly célokért küzdenek, így a pontszerzés a bravúr kategóriába tartozna. Ősszel sikerült megszorongatnunk a szombathelyieket, ha az akkor mutatott játékunkat kevesebb hibával sikerülne megismételni, akkor lehetne esélyünk egy hasonló hatvan percre. Ami biztos, hogy nem feltartott kézzel fogunk kimenni a pályára.”

NBI/B NYUGATI-CSOPORT 2017/2018 – 15. FORDULÓ
Swietelsky-Szombathelyi KKA – Rinyamenti KC

Időpont: 2018.02.10. | 16:00
Helyszín: 9700 Szombathely, Egyetemi Sportcsarnok, Károlyi Gáspár tér 4.

Játékvezetők: Hantos Dorina, Rózsahegyi Brigitta
Versenybírók: Kálmán Ferenc, Poller Zoltán

A felnőtt belépők 1000,-, míg a nyugdíjas és diákjegyek 500 Ft-os áron válthatók majd meg a helyszínen.

leave a comment

Create AccountLog In Your Accountloading