Teher nélkül, de bizakodva

Teher nélkül, de bizakodva

Teher nélkül, de bizakodva

Hazai mérkőzéssel folytatja bajnoki szereplését a tabella ötödik sorában állomásozó felnőtt férficsapatunk, amely szombat este az NBI/B-be igyekvő, jelenleg az ezüstérmes pozíciót elfoglaló Nagykanizsai Izzó SE alakulatát látja vendégül.

Ember tervez, isten végez… Egy héttel korábban írtunk arról, hogy amennyiben a Takács–alakulat a papírformának megfelelően győztesen távozik Keszthelyről, s ezzel párhuzamosan a Kalocsai KC vereséget szenved Nagykanizsán, akkor a mieink felléphetnek a dobogó legalsó fokára. Utóbbi teljesült is, hiszen a piros–kékek 31–18-ra verték a dél–alföldieket, ellenben csapatunk “félgyőztesen” térhetett haza a Balaton sarkából, ahol a félidőben 17–6-s nagyatádi vezetésnél félbeszakadt a találkozó.

A történtekkel kapcsolatban egyelőre ennyi, ami biztosnak tekinthető, s így a Rinyamenti KC közvetlen riválisaihoz képest egy meccsel kevesebbet játszva maradt a tabella ötödik helyén. Nyilvánvaló, hogy együttesünk annak tudatában, hogy három tavaszi bajnokin hat pontot gyűjtött jobb szájízzel várhatta volna a Nagykanizsai Izzó SE elleni hatvan percet, de az öltözői hangulatra így sem lehet panasz.

Minden bizonnyal megkockáztatható, hogy a 2018-as esztendő eddigi legnehezebb mérkőzése vár a mieinkre szombat este, amikor is tehát a 11–1–2-s mérleggel a második pozíciót elfoglaló Izzó SE látogat Nagyatádra. A piros–kékek korábban hosszú évekig szerepeltek a másodosztályú pontvadászatban, majd 2007 nyarán búcsúzni kényszerültek az NBI/B-től, az azóta eltelt időszakban pedig nem sikerült kimagasló eredményt elérniük: tavaly és tavalyelőtt például egyaránt tizedikként zártak.

A vegetatív szezonok után az ISE a jelenleg zajló évadnak komoly tervekkel vágott neki, s bár még nyolc forduló hátra van, lassan borítékolható válik a kanizsaiak ezüstérme, ami akár NBI/B-be jutást is érhet. Madarász Péter tanítványai három tavaszi fellépésükön három pontot gyűjtöttek: a Sport36-Komló U22 elleni 25–25-ös, meglepetés döntetlen után 25–19-es vereséget szenvedtek a listavezető Nemzeti Kézilabda Akadémia U22 otthonában, míg legutóbb – ahogy fentebb írtuk – simán legyőzték a kalocsaiakat.

A szombati riválisok az idei szezonban több felkészülési mérkőzésen is összemérték tudásukat, s hol kisebb, hol nagyobb különbséggel az Izzó SE örülhetett a végén. A piros–kékek az őszi szezonban megvívott bajnokin, 2017. október 14-én demoralizáló, 24–13-s vereséget mértek a mieinkre; összességében nézve az előttünk álló hatvan perc esélyei is a vendégek mellett szólnak, persze ez nem jelenti azt, hogy a mieink a fehér zászlót lengetve lépnének pályára.

” – Az őszi szezonban nagyarányú vereséget szenvedtük a nagykanizsaiakkal szemben, bízom benne, hogy a szombat esti meccs nem így alakul – mondta honlapunknak Takács László. – Szeretném, ha a nézőközönség jól szórakozna, s a két csapat egy kemény, de sportszerű találkozót vívna egymással. Hogy ebből a végén mi sülhet ki, nem lehet előre megmondani. Remélhetőleg mindenki jó napot fog ki, ezzel együtt lesz esélyünk a két pont itthon tartására. Az előjelek azonban nem túl jók, hiszen Gelencsér László és Varjas Péter személyében két meghatározó játékosunkat is nélkülöznünk kell. Védekezésben nagyon sok faultot, kemény párharcokat várok, támadásban pedig megfontolt játékot kérek a csapattól – tette hozzá játékos–edzőnk.

NBII DÉL–NYUGAT 2017/2018 – 15. FORDULÓ
Rinyamenti KC – Nagykanizsai Izzó SE

Időpont: 2018.03.10. | 18:00
Helyszín: 7500 Nagyatád, Városi Sportcsarnok, Szent István park 2.

Játékvezetők: Hornyik Zsolt, Zörgő Róbert
Versenybíró: Jüngling Károly

Az ifjúsági III. osztály dél-nyugati csoportjában esedékes Rinyamenti KC – Nagykanizsai Izzó SE mérkőzés 2018. március 9-én, pénteken 19:00 órától kerül lebonyolításra.

leave a comment

Create AccountLog In Your Accountloading