RKC-s a tavalyi év legjobb utánpótlás sportolója

Hosszú évek óta rendezi meg Nagyatád Város Önkormányzata a Nagyatádi Sportbált, melynek bevételéből a város sportegyesületeit, utánpótlás csapatait támogatják. A gálán az elmúlt év legjobbjait is díjazzák. Örömünkre az év legjobb utánpótlás korú leány sportolója klubunk kiemelkedő tagja, Finta Dóri lett. Mellette több kézilabdázónkat is díjazták.

Serdülő kategóriában a legügyesebb leány kézilabdázó Torma Boglárka lett, a fiúk között ugyanebben a kategóriában Koósz Donát kapott díjazást. Ifjúsági kategóriában a legjobb fiú kézilabdázó Csomós Domonkos András bizonyult a legkiemelkedőbbnek. Felnőtt nők között a legjobb kézilabdázó az elmúlt évben Kovács Dorina lett, a férfiak között pedig Buzás Zoltán. Dr. Erdő Gabriella, az RKC sportorvosa kapta az év sportaktívája kitüntetést. Mindezek mellett az év serdülő lány csapata a Rinyamenti Kézilabda Club U12-es csapata lett (A csapat tagjai: Tóth Emma, Oláh Tamara, Bácskay Boglárka, Berkics Gemma, Fakó Fanni, Bukovecz Lilla, Gurbács Borbála, Kiss Maja, Kiss Virág, Gável Nóra, Seres Zoja, Török Jázmin, Papp Renáta. Edzők: Gurbácsné Egyed Viktória és Simon Barbara) Ezeket a díjazásokat a Rinyamenti Kézilabda Club vezetősége javasolta a gála szerevezőinek.

A 2018-as év legeredményesebb utánpótlás leány sportolója Finta Dóri lett. A gálán elhangzott méltató szöveg: „A Rinyamenti Kézilabda Klub játékosa két csapatban is képviseli városunkat. Az ifjúsági csapat meghatározó egyénisége. Emellett több alkalommal lehetőséget kapott már a felnőtt női NBI/B-s csapat mérkőzésein is. Az előző szezonban a helyi ifjúsági csapat góllövő listáján 2. helyezett lett. Játékára jellemzőek a frappáns technikai megoldások. Szorgalmával és kitartásával méltó példaképe az utánpótlás korú fiataloknak.”

Ezúton is gratulálunk minden játékosunknak, sportolónknak, edzőiknek; kitartást, erőt, egészséget, jó munkát kívánunk nekik erre az évre is!

Borítókép: Huszár Endre

leave a comment

Create AccountLog In Your Account