Pont nélkül kezdtek férfi csapataink

Pont nélkül kezdtek férfi csapataink

Pont nélkül kezdtek férfi csapataink

A tavaszi szezon nehezen indul NBII-es férfi csapatunknak, még nem tudtak mérkőzést nyerni, sem idegenben, sem pedig hazai pályán. A tabella top csapataival játszottak, van még esély. Ifjúsági csapatunk hasonló helyzetben. Összefoglalónk.

Február 16-án a tabella második helyén álló Expressz Zálog Mecseknádasd otthonába látogattak a fiúk, ahol papírforma eredmény született. Védekezésben és támadásban is nehézségeink akadtak, az erőbeli fölény megmutatkozott a nagyarányú gólkülönbségben is, nem igazán tudtunk érvényesülni a pályán.

NBII felnőtt férfi, február 16.
Expressz Zálog Mecseknádasd – RKC
33-20 (félidő: 16-9)

Jegyzőkönyv
Gólszerzők: Takács László: 4; Bojtor Dávid: 4; Soós Rómeo: 3; Lebár Bence: 2; Csonka Patrik: 2; Horváth Gergő: 2; Horváth Richárd: 1; Talián Bálint: 1; Horváth Marcell: 1.

Ifjúsági csapatunk is Mecseknádasdon kezdte meg a tavaszi szezont, ők szorosabb mérkőzést tudtak játszani az ellenféllel, helyt álltak a meccsen, de a két pontot sajnos ott hagyták.

Férfi ifjúsági III. osztály, február 16.
Expressz Zálog Mecseknádasd – RKC
29-25 (félidő: 15-12)

Jegyzőkönyv
Gólszerzők: Czene Benjamin: 7; Horváth Dávid: 7; Radák Soma: 4; Kanyar József: 3; Szentgyörgyi Gergő: 2; Horváth Dominik: 2.

A következő megmérettetés hazai pályán várt férfi csapatunkra, a listavezető nagykanizsai Tungsram SE-t láttuk vendégül. A parázs hangulatú mérkőzésen az eredmény papírforma szerint alakult. Takács László edző a következőket nyilatkozta: “Nagyon nehéz volt megbontani az ellenfél hatosfalát és átlőni a nagytestű játékosokat; amíg a védekezésünk kellően agresszív volt addig tartottunk vendégeinket. Ahogy elkezdtünk támadásban fáradni és jöttek a hibák, lerohantak bennünket. A végére így sajnos nagy különbség alakult ki.”

NBII felnőtt férfi, február 22.
RKC – Tungsram SE
21-33 (félidő: 12-17)

Jegyzőkönyv
Gólszerzők: Takács László: 9; Horváth Marcell: 3; Magyar Barnabás: 3; Horváth Gergő: 2; Bojtor Dávid: 2; Horváth Richárd: 1; Csonka Patrik: 1.

Ifjúsági csapatunk is a nagykanizsaiak ellen lépett pályára. Jeszencsák Edvin edző nyilatkozata: “A nagyarányú vereség várható volt. Pozitívumként sajnos csak egy említésre érdemes dolgot tudok kiemelni: ez pedig az, hogy az előző találkozónkhoz képest a mérkőzés előtt begyakorolt páros kapcsolatokból több alkalommal eljutottunk a gólhelyzetek kialakításáig. A mérleg másik oldalán pedig: gólra váltás nélkül maradt tiszta helyzetek, a védekezésben számos 1:1 elleni hibák és elkerülhető kétperces kiállítások miatt, emberhátrányos szituációkba kerülés volt jellemző a csapat teljesítményére. Örülök annak, hogy cserekapusunk Hevesi Krisztián jó teljesítménnyel tudott élni a kapott lehetőségeivel.”

Férfi ifjúsági III. osztály, február 22.
RKC – Tungsram SE
15-35 (félidő: 4-15)

Jegyzőkönyv
Gólszerzők: Szentgyörgyi Gergő: 4; Kanyar József: 2; Tóth Simon: 2; Horváth Dávid: 2; Radák Soma: 2; Horváth Dávid: 1; Csonka Patrik: 1; Czene Benjamin: 1.

A legutóbbi, 14. fordulóban a Nagyatádi Városi Sportcsarnokban fogadtuk a tabellán a közelünkben álló Kiskőrös csapatát. Az előzetesek alapján mérkőzésen végig fej-fej mellett haladt a két csapat, a félidei 13-13-as eredmény is ezt mutatta. A második játékrész elején összeszedett játékkal többgólos különbséget tudtunk produkálni, melyet lassan behozott a Kiskőrös. Takács László edző: “Rengeteg elhibázott helyzet, technikai hibák, az eredmény pedig vereség. Saját magunkat vertük meg.” Az utolsó percekre elfogyott a lendület, az ellenfél pedig felkapaszkodott, majd az utolsó másodpercekben eldöntötték az eredményt. Az őszi szezonban egy góllal győztünk ellenük az ő otthonukban, most ezt visszakaptuk.

NBII felnőtt férfi, február 29.
RKC – Kiskőrösi KS Kft
25-26 (félidő: 13-13)

Jegyzőkönyv
Gólszerzők: Takács László: 6; Soós Rómeo: 6; Bojtor Dávid: 4; Horváth Gergő: 3; Tóth Simon: 3; Horváth Richárd: 1; Lebár Bence: 1; Magyar Barnabás: 1.

Ifjúsági csapatunk mérkőzéséről Jeszencsák Edvin edző a következőket mondta el: “Az előző ellenfelünkhöz hasonlóan ismét, a mienknél egy erősebb játékerőt képviselő csapattal találtuk szembe magunkat. Ráadásként korábban szerzett sérülésekből egy-két játékosunk még nem teljesen felépülve lépett pályára. Pozitívumként azt emelném ki, hogy a számok alakulása ellenére ismét mindenkinek helyén volt a szíve, az eredménytől függetlenül a lefújás pillanatáig az egész csapat derekasan helyt állt. Nehéz volt védekezni is és támadni is a mieinknél magasabb játékosokkal szemben. Ennek ellenére több olyan akciót is sikerült gólra váltanunk, melyeket a mérkőzést megelőzően, ha hiányosan is, de gyakoroltunk. Több alakalommal is sikerült jól védekezünk, de ezen mindenképpen mozdulnunk szükséges a keményebb modor és a több alkalommal felvállalt ütközések irányába. Minden játékosomnak köszönöm a példaértékű küzdeni tudást!”

Férfi ifjúsági III. osztály, február 29.
RKC – Kiskőrösi KS Kft
22-32 (félidő: 8-16)

Jegyzőkönyv
Gólszerzők: Horváth Dávid: 8; Csonka Patrik: 6; Kanyar József: 2; Czene Benjamin: 2; Tóth Simon: 2; Horváth Dávid: 1; Radák Soma: 1.

NBII-es felnőtt férfi csapatunk jelenleg a tabella 10. helyén áll 9 ponttal. A Kiskőrösnek és a Satelit SE-nek ugyanennyi pontja van. Március 8-án a tabella 4. helyezett Bajára utaznak a fiúk (ősszel nyertünk ellenük), következő hazai mérkőzésük március 14-én szombaton lesz, akkor a Kalocsa jön hozzánk (tőlük ősszel kikaptunk). Ifjúsági csapatunknak ugyanez a programja. Sok szeretettel várunk benneteket, gyertek szurkoljunk együtt! Hajrá RKC!

leave a comment

Create AccountLog In Your Account