Papírforma utolsó bajnoki – maradunk az NBI/B-ben

Papírforma utolsó bajnoki – maradunk az NBI/B-ben

Papírforma utolsó bajnoki – maradunk az NBI/B-ben

NBI/B-s felnőtt női csapatunk utolsó bajnoki mérkőzését a listavezető Szombathelyi KKA ellen játszotta május 18-án a Nagyatádi Városi Sportcsarnokban. Hiába lányaink néhány szép megmozdulása, a bajnokot nem tudtuk megállítani, de a bajnokságban bennmaradtunk.

NBI/B felnőtt női (május 18.)
RKC – Szombathelyi KKA
26-41 (félidő: 13-23)

Jegyzőkönyv

Várható vereséget szenvedtünk a bajnok csapattól hazai pályán. Az erős kezdéssel még fel tudtuk venni a kesztyűt, fej-fej mellett haladt a két csapat egészen a 8. percig. A vendégek itt mutatták meg, hogy miért és nyerték meg az NBI/B bajnokságot; parádés játékkel elhúztak, a félidőre már 10 góllal mentek a szombathelyiek. A második játékidőben sem tudtunk megállt parancsolni nekik, így alakult ki a jelentős különbség.

De ami ennél is fontosabb volt, hogy ma este mit játszik Győrben az alattunk egy ponttal, kieső helyen álló Szekszárd. Szerencsére az ETO hozta a papírformát, a Rinyamenti KC NBI/B-s női csapata bennmaradt a bajnokságban. Katona Sándor vezetőedző a következőket nyilatkozta: “Voltunk fenn, voltunk lenn. Kihúztuk a nyakunkat a hurokból, és e patinás klub lelkes szurkolói a következő szezonban is NBI/B-s mérkőzéseken buzdíthatják kedvenceiket!”

Két kiemelkedően gólbiztos játékosunkat emelnénk még ki. Kovács Dorina az NBI/B felnőtt női bajnokság nyugati csoportjának góllövő listájának élén fejezte be a bajnokságot; 21 mérkőzésen 163 góllal zárt, 41-el többel, mint az alatta lévő játékos, illetve 14 góllal jobb volt, mint az NBI/B keleti csoportjának gólkirálynője. A TOP10-ben van még csapatkapitányunk, Nagy Renáta is, ő 20 mérkőzésen 113 gólt vágott az ellenfeleknek, ezzel a 6. helyet szerezte meg a góllövőlistán. Nagyszerű teljesítmény, gratulálunk!

A bajnoki év összefoglalóját hamarosan olvashatjátok.

leave a comment

Create AccountLog In Your Accountloading