Női csapatunk veretlenül teljesítette a felkészülési tornát

Női csapatunk veretlenül teljesítette a felkészülési tornát

Női csapatunk veretlenül teljesítette a felkészülési tornát

Augusztus utolsó szombatján felkészülési tornát rendezett a Rinyamenti Kézilabda Club Nagyatádon, a városi sportcsarnokban. Az esemény érdekessége, hogy női és férfi csapatok is részt vettek rajta. A rendezvény fővédnöke Ormai István polgármester volt.

Csapataink jól teljesítettek, felnőtt női NBI/B-s csapatunk veretlenül első lett, férfi NBII-es csapatunk pedig a második helyet érte el. Nézzük az eredményeket.

Férfi NBII-es csapatunk két örök riválisát hívta meg a tornára, a nagykanizsai Tungsram SE-t és a Hőgyész csapatát. A bajnokságban is kiélezett mérkőzéseket játszanak egymás ellen, most sem volt ez másként. A torna első mérkőzését a Tungsram SE ellen játszották a fiúk, és 9-14-es félidő után végül 23-26 arányban vereséget szenvedtünk a nagykanizsai csapattól. A másik mérkőzését a Hőgyész SE ellen játszotta férfi csapatunk, ahol fej fej mellett haladva végül az RKC mutatkozott jobbnak: 13-11-es félidő után 23-21-es győzelmet arattunk felettük. A két rivális csapat küzdelmében a nagykanizsai Tungsram SE bizonyult a jobbnak (31-20-ra győzte le a Hőgyészt), így az RKC csapata a második helyet szerezte meg a felkészülési tornán.

Felnőtt női NBI/B-s csapatunk ellenfelei a horvátországi RK Viro Virovitica és a Büki TK volt. (Az előző héten Bükön volt felkészülési torna, ott a harmadik helyezést érte el női csapatunk, erről is hamarosan beszámolunk). Első mérkőzésünket a horvátok ellen játszottuk, melyet 18-11-es félidő után 32-19-re nyertünk meg. Az RKC – Büki TK női mérkőzés zárta a felkészülési tornát. A lányok – bár szinte elviselhetetlen hőség volt a sportcsarnokban – minden beleadva játszottak, és ez az eredményen is meglátszott, ugyanis 23-18-as félidő után 45-23-ra nyertük meg a mérkőzést a Bük csapata ellen. A két vendég csapat mérkőzése izgalmas játékot mutatott, de végül a Büki TK nő csapata nyert 31-32-re 14-15-ös félidő után. Ezzel felnőtt női NBI/B-s csapatunk nyerte meg hazai pályán a felkészülési tornát.

A IV. RKC Felkészüli Torna minden csapatnak, edzőnek, játékosnak tanulságos volt, hiszen az egyéni felkészülések, csapatedzések után élesben tehették próbára magukat. Urbán Róbert, az RKC elnöke eredményesnek tartotta a tornát, és már most meghívta a résztvevő csapatokat a jövő évi felkészülési tornára. Ormai István, Nagyatád Város Polgármestere, a torna fővédnöke köszöntötte a sportolókat, és gratulált nekik a teljesítményükhöz, jó és eredményes játékot kívánva a bajnoksághoz.

A Rinyamenti KC vezetősége díjazta a torna legeredményesebb játékosait is. A női mezőny legjobb játékosa Guttyán Adrienn lett, a Büki TK játékosa. A legjobb kapus címet csapatunk egyik büszkesége Szalai Evelin, a gólkirálynői kitüntetést pedig csapatkapitányunk, Nagy Renáta érdemelte ki. A férfiaknál a legjobb játékos Szabó Tibor lett a Hőgyészi SE-től, a gólkirály a nagykanizsai Kovacsics Ferenc, a legjobb kapus pedig a Rinyamenti KC-től Karsai Gábor lett. Gratulálunk nekik!

Kedves szurkolóink! Köszönjük, hogy kilátogattak a felkészülési tornára, reméljük minden hazai mérkőzésen találkozni fogunk! Női NBI/B-s csapatunk szeptember 14-én kezdi meg a bajnokságot, hazai pályán fogadjuk a DKKA U19-es csapatát 16 órától. Férfi NBII-es csapatunknak a következő napon, szeptember 15-én kezdődik a szezon, 16 órától a Dél-Takarék Mecseknádasddal küzdenek a Nagyatádi Városi Sportcsarnokban. Mindenkit sok szeretettel várunk! Hajrá RKC!

leave a comment

Create AccountLog In Your Account