Nem volt reális esély

Nem volt reális esély

Nem volt reális esély

Felnőtt női csapatunk csak az első tíz percben tudta megnehezíteni a jóval esélyesebb Swietelsky-Szombathelyi KKA dolgát, s a szünetbeli hatgólos hátrány után végül 40–30-ra maradt alul a vasi megyeszékhelyen.

Az idei esztendő és a tavaszi szezon első idegenbeli bajnoki mérkőzése Szombathelyre szólította lányainkat, akik három helynyi és hat pontnyi lemaradásban voltak a Füzesi–alakulat mögött. E tényből kiindulva akár szoros kétszer harmincra számíthattunk, ugyanakkor mérlegelve a két együttes keretét, valamint a klubok lehetőségeit, el kellett ismerni, hogy minden a hazaiak mellett szól.

A vendéglátók balátlövője, Virág Noémi a mérkőzést megelőzően hangsúlyozta: a papírforma csak akkor érvényesülhet, ha hatvan percen keresztül a szívüket, lelküket mind támadásban, mind védekezésben kiteszik a pályára. Mato Matijevic ezzel szemben igyekezett levenni a terhet lányaink válláról, hiszen tény, hogy a Rinyamenti KC veszítenivaló nélkül utazhatott Szombathelyre.

A Swietelsky-SZKKA az évad eddigi részében esélyesként jól teljesített saját közönsége előtt: hat győzelem mellett egyetlen vereséget szenvedett, mégpedig az EU-FIRE Mosonmagyaróvár (24–25) ellenében tavaly október 14-én. Együttesünk ugyanakkor idegenben háromszor zsebelte a két pontot, míg négy alkalommal vesztesen hagyta el a pályát, mentségül szolgáljon, hogy mind a négyszer a tabellán előtte állok fektették két vállra, hol kisebb, hol viszonylag nagyobb különbséggel.


Fotó: szombathelyikezilabda.hu

Utóbbi tény nem sok jót sejtetett nagyatádi szempontból, ugyanakkor lányaink nagyszerűen kezdtek a megyeszékhelyen, ahol alig négy és fél perc után 3–1-re vezettek. Az egy–kétgólos előnyt egy ideig sikerült tartani, mígnem a fokozatosan egyre jobban felpörgő házigazdák 5–6-ról öt minutum leforgása alatt 8–6-ra fordítottak. A folytatásban a mieink védekezése – mondjuk úgy – határozatlanná vált, s a támadójáték sem működött olajozottan.

A Füzesi–alakulat az irányítás lehetőségét egy pillanatra sem adta ki a kezéből, a mieink hibáit kíméletlenül büntetve 20–14-s vezetésre tett szert a szünetig. A kék–fehérek a fordulást követően ott folytatták, ahol abbahagyták, két gyors gólnak köszönhetően a 33. percben már nyolccal mentek, majd a különbség a játékrész derekáig állandósult. Bár a két pont sorsa lényegében eldőlt, együttesünk ment előre, s több ízben is visszakapaszkodott mínusz hatra, de közelebb nem jutott, sőt, a véghajrában kinyílt az olló, így az alapvetően is simának ígérkező hazai siker még magabiztosabbá vált.

A vereség ellenére a mieink maradtak a tabella hatodik helyén, de amennyiben a hetedik Győri Audi ETO KC U18 vasárnap igazolja a papírformát, s hazai környezetben legyőzni a Pilisvörösvári KSK alakulatát, abban az esetben a két együttes helyet cserél egymással. Akárhogy is alakul, a felek február 17-én 18:00 órától kulcsfontosságú meccset vívnak Nagyatádon. Ha valamikor, akkor ezen az estén elkél majd a buzdítás!

NBI/B NYUGATI-CSOPORT 2017/2018 – 15. FORDULÓ
Swietelsky-Szombathelyi KKA – Rinyamenti KC
40 – 30 (20 – 14)

Szombathely, Egyetemi Sportcsarnok, 100 néző
Vezette: Hantos Dorina, Rózsahegyi Brigitta
Versenybírók: Kálmán Ferenc, Poller Zoltán

A Swietelsky-Szombathelyi KKA kerete: (4) Csire Fanni – (8) Mayer Maja Letícia – (10) Takács Krisztina – (12) Schneck Réka – (13) Takács Bianka – (16) Pálinkás Viktória – (17) Schneider Éva – (19) Horváth Petra – (20) Smid Eszter – (21) Jurik Petra – (22) Szendrei Barbara – (28) Szuhogyi Laura – (29) Pődör Rebeka – (31) Bozzai Zsófia – (94) Virág Noémi

Kezdőcsapat: Schneck – Takács K. 4, Virág N. 3, Takács B. 5, Pődör R. 3, Smid 3, Csire 2
Csere: Jurik, Pálinkás (kapusok), Schneider 9 (2), Mayer 5 (3), Horváth P. 3, Szendrei 3, Bozzai, Szuhogyi
Vezetőedző: Füzesi Ferenc

A Rinyamenti KC kerete: (6) Barta Cintia – (7) Wahid Mirjam – (9) Rácz Adél – (17) Ángyán Blanka – (21) Rácz Zoé Fanni – (22) Magó Anna – (23) Fuisz Rebeka – (28) Brezovszky Fióna – (33) Horváth Virginia – (46) Finta Dóra – (48) Varga Fruzsina – (54) Antal Anett – (68) Kovács Dorina – (86) Horn Mónika – (88) Szalai Evelin – (99) Druzsin Rebeka

Kezdőcsapat: Szalai E. – Antal A. 4, Kovács D. 11 (3), Magó 6, Horváth V. 3, Wahid 1, Barta 5
Csere: Druzsin (kapus), Ángyán, Brezovszky, Horn
Vezetőedző: Mato Matijevic

AZ EREDMÉNY ALAKULÁSA:
05. perc: 01–03
08. perc: 05–06
13. perc: 08–06
18. perc: 12–08
25. perc: 17–11

33. perc: 22–14
39. perc: 25–19
43. perc: 29–20
51. perc: 35–26
58. perc: 37–30

Hétméteresek: 7/5 illetve 3/3
Sárga lap: Smid (8.p.), Takács B. (12.p.), Pődör R. (13.p.) illetve Horváth V. (3.p.), Wahid (6.p.), Kovács D. (9.p.)
Kiállítások: 2 perc illetve 4 perc

MESTERMÉRLEG

Füzesi Ferenc: ” – Hellyel–közzel azt kaptam a mérkőzéstől, amire előzetesen számítottam. Az első tíz perc bebizonyította, hogy helyesek a várakozásaim, hiszen abban a periódusban az ellenfél úgymond nagyon patent módon játszott. Ezt követően a védelmünk szerencsére megtalálta a stabilitását, néhány gyors gólnak köszönhetően sikerült leszakítanunk a vendégeket. A folytatásban kézben tartottuk a mérkőzést, melynek végére kialakult az addigi legnagyobb különbség.”

Mato Matijevic: ” – Utólag el kell ismerni, hogy a heti felkészülésünk nem sikerült a legjobban. Ebből kifolyólag tartottam a mérkőzéstől, és a félelmeim beigazolódtak. Az első tíz percben nyújtott teljesítményünk rendben volt, majd utána csak asszisztáltunk a szombathelyieknek. A védekezésünk gyakorlatilag átjáróházzá vált, s támadójátékban is sok hibát vétettünk. Utóbbi ellenére szereztünk harminc gólt, ráadásul idegenben, emiatt jár a csapatnak a dicséret, ugyanakkor a negyven kapott gól hűen tükrözi, hogy milyen munkát végeztünk hátul…”

leave a comment

Create AccountLog In Your Accountloading