Nem bírtunk a Doroggal

Április első hétvégéjén Dorogra utazott felnőtt női NBI/B-s és női ifjúsági II. osztályos csapatunk. Sajnos pont nélkül kellett hazatérni a lányoknak, hiába a jó első félidőkért. Megnehezedett a dolgunk a bajnokságban.

Felnőtt női NBI/B (április 6.)
Dorogi ESE – RKC
26-21 (félidő: 12-13)

Jegyzőkönyv

A tabellán – akkor még – közvetlenül alattunk álló Dorogi ESE otthonába látogatott felnőtt női csapatunk. Az őszi szezonban 40-33-as győzelmet arattunk felettük itthoni környezetben. Most is a pontszerzés és a bajnokságban való bebetonozásunk volt a cél. A mérkőzés elején ez biztosítottnak is tűnt, előnnyel mentünk a félidei pihenőre is, de végül nem sikerült pontot hazahozni. Katona Sándor vezetőedző nyilatkozata:

“A mostani mérkőzésen sajnos a csapatom nem csak pontokat vesztett, a tuti bennmaradás is elúszott; ha a mai fordulóban győzünk, a két pont hozhatta volna ezt a biztonságot. A mérkőzésen ragyogó védekezés mellett, Nagy Renáta gólerős játékával és Kurucz Ivett hatékony védőmunkájával sikeresen hoztuk az első félidőt. Majd fej-fej mellett küzdöttünk a Dorog csapatával, de a gyors játékukkal nem bírtunk.A végére fejben teljesen szétesett a csapat és kínkeservesen hozta a harmadlagos célt, miszerint 6 gólnál többel nem kaphatunk ki. A dorogi ügyetlenség után elvárhatóan javítanunk kell hazai környezetben a Győr csapata ellen. A hétvégi verességgel a nehezebb utat választotta a társaság, viszont bízhatunk a tavaszi hazai veretlenségünkben.”

Jelenleg a tabella 10. helyén állunk 12 ponttal, ugyanennyi pontja van a Dorogi ESE-nek és a Pénzügyőr SE-nek is, egy ponttal van előttünk a Gárdony-Pázmánd NKK, szóval az esély megvan a javításra. Mindenesetre nagy szükség van a felállásra, hiszen április 11-én (rendhagyó módon csütörtökön) a Győri Audi ETO U19-es csapata látogat hozzánk, a mérkőzés 17 órakor kezdődik a Nagyatádi Városi Sportcsarnokban. Tőlük 37-19-re kaptunk ki ősszel, reméljük a hazai pálya és a szurkolóink biztatása meghozza a várva várt győzelmet.

Női ifjúsági II. osztály (április 6.)
Dorogi ESE – RKC
35-28 (félidő: 14-15)

Jegyzőkönyv

Az ifiben megismétlődött a felnőtt meccsen történtek. Azt mondjuk hozzá kell tenni, hogy ebben a korcsoportban a dorogiak a bajnokság második helyén állni, mi pedig csak a hetediken. Ősszel haza pályán kaptunk ki tőlük. Nagy Renáta vezetőedző a következőképp foglalta össze a mérkőzést:

“A felnőtt meccs vonzotta maga után az ifit, kétszer éltük át ugyanazt. Sajnos elhittük, hogy megvan a mérkőzés, amikor nagy előnyre tettünk szert; ott kiengedtünk és ennek ez lett az eredménye.”

A javításra és pontszerzésre a következő lehetőségünk április 13-án szombaton lesz lehetőségünk, hiszen a Győri Audit ETO KC csapata látogat hozzánk. Bizakodásra az ad okot, hogy az őszi időszakban idegenben győzedelmeskedtünk felettük 24-36 arányban; reméljük ismételni tudunk hazai pályán.

leave a comment

Create AccountLog In Your Accountloading