NBII-ben felnőtt női csapatunk

NBII-ben felnőtt női csapatunk

NBII-ben felnőtt női csapatunk

Az NBI/B osztályozó mérkőzésén a Csepel DSE ellen alulmaradt felnőtt női csapatunk június 20-án, így ősztől az NBII-ben folytatjuk a bajnokságot. A csapat átalakul, több játékosunk távozik, és nagyatádiakkal bővül a keret.

Urbán Róbert, a RKC elnöke a következőket nyilatkozta: „Egy fiatal, erős csapat volt a Csepel, bíztunk benne, hogy jobbak leszünk, de sajnos kikaptunk, ami meglepetésként ért minket. Elég nehéz volt feldolgozni, de sok minden ellenünk játszott: nem volt lehetőségünk év közben játékost igazolni, rövid paddal játszottunk, három játékosunk sérülést szenvedett. Anyagilag is le voltunk maradva. Emiatt most a vidéki játékosainkkal szerződésbontások vannak folyamatban. A nagyatádi utánpótlással, nagyatádi játékosokkal tervezzük folytatni.”

Távozik a csapattól többek között Hegedüs Dorottya, Kovács Dorina és Pózcik Kata is, valamint Katona Sándor B-licenszes edző. Ősztől az NBI/B-ben is komoly változások lesznek, erről az elnök a következőket mondta el: „A 22/23-as szezonban a kézilabda szövetség össze fogja vonni a keleti és a nyugati csoportot egy NBI/B-s profi ligává, feleannyi csapattal, mint ami jelenleg a két csoportban van. Ha ebben bent szerettünk volna maradni, az iszonyatos terhet rakott volna a csapatra: kellett volna menni játszani Kecskemétre,  Orosházára, Szegedre. A jelenlegi költségvetésünk többszörösére lett volna szükség, amit nem titok, a klub nem tudott volna vállalni. A mostani presztízsveszteségünk egyébként csak addig tart, amíg átalakítják a csoportokat: a jelenlegi keleti- és nyugati NBI/B-s klubokból egy csoportos 12 csapatos bajnokság lesz, a további kiesők pedig NBII-ben fogják folytatni szereplésüket. Át fog rendeződni a bajnokság, az erőviszonyok is megváltoznak majd. Mivel a profi liga alatt fog az NBII-es bajnokság folytatódni, hasonlóan mint a jelenlegi NBI/B.”

Az RKC felnőtt férfi csapata maradt az NBII-ben, középmezőnyben végeztek, a klubvezető szerint átlagos teljesítménnyel. ”Fiatalok még, össze kell érniük. Annak örülünk, hogy 98 százalékban atádi, vagy atádközeli játékosokból áll a csapat” – jegyezte meg a klubvezető.

Somogy megyében egyedülálló módon az RKC-nál van a legtöbb utánpótláskorú gyermek a klubnál: éves szinten 150-160 játékossal. Az RKC több edzőjének folyamatban van a képzése a B-licenszes edzői végzettséghez, köztük Takács László, Madarász Péter, valamint Lebár Bence is a minősítés megszerzésén dolgozik.

leave a comment

Create AccountLog In Your Account