Megszorongatott minket a Satelit SE

Mindhárom férfi csapatunk a szomszéd vár, a Satelit SE ellen játszott december első napján hazai pályán, több kevesebb sikerrel. Felnőtt, ifjúsági, serdülő összefoglaló.

NBII-es felnőtt férfi csapatunk hazai pályán fogadta a Satelit SE-t. Bár kezdésünk jó volt és a két csapat sokáig egymás mellett haladt, a végén jobban meghúzták a vendégek; a nagy rivális ellen most sajnos alul maradtunk. Takács László edző így foglalta össze a történteket és a csapat helyzetét: “Jól kezdtük a a meccset; a mérkőzés előtt megbeszéltük, hogy mit kell játszanunk a zavaró védelem ellen, amit az első 10-15 percben sikerült is megvalósítani. Aztán megakadt a támadójátékunk, ez pedig rápecsételte az összecsapásra a bélyegét. Nagyon mély szakadékban vagyunk; nem vagyunk hegymászók, de megpróbálunk belőle kijönni.”

Férfi csapatunk jelenleg a tabella 9. helyén tanyázik, a tavaszi szezon előtt már csak egy mérkőzése van hátra, Pécsre utaznak a tabella utolsó helyén álló Pécsi VSE II. otthonába. Takács László: ” Ha ott is kikapnánk, megérdemelnénk a kiesést.” Reméljük hazahozzák a fiúk két pontot; ez növelné az önbizalmunkat, és új lendületet adna a tavaszi szezonra. Hajrá RKC!

NBII felnőtt férfi (december 1.)
RKC – Satelit SE
26-29 (félidő: 16-15)
Jegyzőkönyv
Gólszerzők: Bojtor Dávid: 10, Horváth Gergő: 5; Soós Romeó: 4; Tóth Simon: 3; Takács László: 2; Kozics László: 2.

Ifjúsági csapatunk sem tudta megállítani a Satelit SE-t, már az elején kialakult a nagyobb gólkülönbség a javukra, és egyszerűen nem tudtuk ezt már behozni. Jeszencsák Edvin edző nyilatkozata: “Egy erősebb ellenféllel szemben úgy szenvedtünk hat gólos különbséget, hogy két meghatározó játékosunkat – Czene Benjamint és Tóth Simont – influenzából való felépüléssel küszködve neveztük a mérkőzésre. Mindezt figyelembe véve egy teljes mértékben vállalható vereséget szenvedtünk a szezon utolsó hazai találkozóján. Időnként sikerült közelebb kerülnünk ellenfelünkhöz, de utolérni őket csak abban az esetben sikerülhetett volna, ha jobb százalékkal tudjuk értékesíteni a büntetőket és a ziccereinket. Ennek ellenére sokszor ötletes összjátékokkal, és eredményes egyéni akciókkal tudtunk helyzetbe kerülni. Hátul a játékidő teljes ideje alatt keménység, és sok megállító fault jellemezte a védekezésünket. Sajnos a szerény cserelehetőségeink okán, a fáradtság okozta elkésett védekezések miatt, 14 percet játszottunk emberhátrányban, ami tovább nehezítette a dolgunkat. A vendégek megérdemelten nyertek, a mérkőzésen már az elejétől kialakult az 5-6 gólos különbség, amit sajnos nem tudtunk már lefaragni. De a srácok becsületesen, fegyelmezetten játszottak a jóval esélyesebb vendégek ellen, és egy vállalható vereséggel hagyták el a pályát. A következő, és egyben a szezon utolsó mérkőzésén a listavezető PEAC otthonába látogatunk. Amennyiben így akarnak kézilabdázni a fiúk, és javul a helyzetkihasználásunk, akárhogyan is alakulnak majd a számok, elégedett leszek a csapattal.”

A fiúk a tabella 9. helyén állnak, és a PEAC ellen van még egy mérkőzésük az őszi szezonból.

Férfi ifjúsági III. osztály (december 1.)
RKC – Satelit SE
19-24 (félidő: 8-14)
Jegyzőkönyv
Gólszerzők: Szentgyörgyi Gergő: 5; Czene Benjamin: 5; Horváth Dávid: 4; Kanyar József: 4; Radák Soma: 1.

Takács László serdülő csapata állta a sarat a barcsiak ellen. Viszonylag könnyű mérkőzésen, összeszedett játékkal tartották itthon a két pontot. Az edző nyilatkozata: “A várt eredménynek megfelelően játszottunk, bár az elején nehezen lendültünk játékba. Aztán a 10. perctől egyre jobban bemelegedtünk, elkezdtünk sok futásos, nagy ritmusú játékot játszani, amelynek hatására az ellenfél elfáradt. Így alakult ki a nagy arányú, 13 gólos győzelem.” Gratulálunk a csapatnak!

Fiú serdülő III. osztály (december 1.)
RKC – Satelit SE
32-19 (félidő: 16-6)
Jegyzőkönyv
Gólszerzők: Kanyar József: 11; Koósz Donát: 7; Medeg Marcell: 5; Kalmár Viktor: 3; Tóth András: 2; Csordás Kirsztofer: 2; Pitz Bence: 1; Szentgyörgyi Gergő: 1.

leave a comment

Create AccountLog In Your Account