Megőrizni a tavaszi veretlenséget

Megőrizni a tavaszi veretlenséget

Megőrizni a tavaszi veretlenséget

Hosszabb szünet után folytatja bajnoki szereplését a dobogó legalsó fokát elfoglaló felnőtt férficsapatunk, amely vasárnap kora délután a tabella kilencedik Bajai KSE otthonában gyarapítaná pontjai számát.

Takács László tanítványai kényelmes helyzetből várhatják a hátralévő öt fordulót, hiszen a Rinyamenti KC 12–1–4-s mutatóval foglalja el a bronzérmes pozíciót, s az üldözők három pont távolságra vannak tőle. A teljességhez tartozik, hogy a Kalocsai KC neve mellett egyel kevesebb mérkőzés szerepel, ugyanis a dél–alföldiek PEAC elleni hazai bajnokiját egy később kijelölésre kerülő időpontban újra kell játszani. Ennek ellenére csapatunk lépéselőnyben van közvetlen riválisaival szemben, s az előttünk álló fordulóban ideális esetben akár növelheti is a különbséget.

Ehhez azonban elengedhetetlen, hogy a mieink az előttünk álló játéknapon megszerezzék a két egységet, ami nem biztos, hogy könnyű feladatnak ígérkezik, függetlenül attól, hogy a Bajai KSE hat hellyel és tizenöt ponttal van együttesünk mögött. A 2010-ben alapított BKSE a harmadik évadot kezdte meg az NBII-ben, azok után, hogy a 2015/2016-os pontvadászatot a kilencedik, míg a legutóbbit a nyolcadik helyen zárta. A sárga–kékek az idei szezonban is hasonlóan teljesítenek, hiszen 4–2–11-s mérleggel állomásoznak a táblázat kilencedik sorában, s komoly harcot folytatnak a bentmaradás kiharcolásáért.

Érdekesség, hogy a bajaiak ezen a szinten nem megszokott utat választottak, ugyanis a csapatlistájukon összesen hét (!) külföldi játékos nevével találkozhatunk. A délszláv kontingens meg is határozza a BKSE játékát, a házi góllövőlista első három helyét remek mutatókkal foglalja el a Krec Jugoslav, Novica Pasajlic, Milovan Pavlovic trió. A soros rivális tehát más játékstílust képvisel, mint amit együttesünk eddig megszokott, de ezt az őszi szezonban is sikerült megfelelően kezelni, hiszen a mieink november elején hazai környezetben 29–27-s győzelmet arattak.

A papírforma ezúttal is a tavasszal még veretlen Takács–alakulat mellett szól, ugyanakkor Baján egyetlen csapat sem mehet biztosan, s erről a mieink is tudnának mesélni, hiszen eddig nem is tudtak nyerni a Duna–parti városban: a 2015/2016-s szezonban nem kis meglepetésre a sárga–kékek örülhettek (30–24), majd egy évaddal később 25–25-ös döntetlen született. A sormintához tehát a győzelem hiányzik, melyet remélhetőleg vasárnap délután sikerül is megszerezni, együttesünk egyértelműen ennek szellemében készül és dolgozik a héten.

” – Nehéz feladat vár ránk Baján, de nem lehetetlen megoldani – mondta honlapunknak Takács László. – A győztes taktikát már kigondoltuk, egyértelműen két ponttal szeretnénk hazatérni, hogy megmaradjon az esélyünk a bronzérem megszerzésére. A háromhetes pihenő alatt volt időnk feltöltődni, s bízom benne, hogy mindenkinél előjön a labdaéhség. Ott szeretnénk folytatni, ahol abbahagytuk – jegyezte meg játékos–edzőnk.

NBII DÉL–NYUGAT 2017/2018 – 18. FORDULÓ
Bajai KSE – Rinyamenti KC

Időpont: 2018.04.15. | 14:00
Helyszín: 6500 Baja, Dr. Pósta Sándor Sportcsarnok, Szabadka u. 1.

Játékvezetők: Rozina László, Szászfai Csaba
Versenybíró: Rácz László

*****
IFJÚSÁGI III. OSZTÁLY DÉL–NYUGAT 2017/2018 – 16. FORDULÓ
Bajai KSE – Rinyamenti KC

Időpont: 2018.04.15. | 16:00
Helyszín: 6500 Baja, Dr. Pósta Sándor Sportcsarnok, Szabadka u. 1.

Játékvezetők: Rozina László, Szászfai Csaba

leave a comment

Create AccountLog In Your Accountloading