Megnövelt variációs lehetőségek

Megnövelt variációs lehetőségek

Megnövelt variációs lehetőségek

Lassan véget ér a nyári pihenő, felnőtt női csapatunk július negyedik hétfőjén megkezdi felkészülését a 2017/2018-as évadra. Klubunk vezetői a holtszezonban sem tétlenkedtek, hiszen két új játékossal kötöttek szerződést.

” – A keretben nem várható jelentősebb mozgás, az értékeink megtartására törekszünk. A fokozódó téthelyzet tükrében ugyanakkor mindenképpen igazolnunk kell két–három olyan játékost, akik azonnali segítséget jelentenek – fogalmazott néhány héttel ezelőtt, a 2016/2017-es szezont értékelő interjúban Mato Matijevic.

Mondhatjuk, hogy vezetőedzőnk kérésének sikerült megfelelni, ugyanis szinte példa nélküli, de igaz: a nyár folyamán egyetlen játékos sem távozott Nagyatádról. Az érkezők oldalához viszont két név tartozik: Koronczai Loretta és Kovács Dorina egyaránt a Dunaújvárosi KKA együttesétől igazol Nagyatádra. Egyelőre mindketten egy évre kötelezték el magukat klubunkhoz.

Koronczai Loretta 1998.11.18-án született Veszprémben. Pályafutása a herendi Általános Iskolából indult, majd első profi klubja a Veszprém Barabás KC volt. Ezután Fejér megye felé vette az irányt, s az elmúlt években a Dunaújváros KKA-nál vált felnőtt játékossá. Mato Matijevic az elmúlt szezonban többször hangsúlyozta, szeretné felgyorsítani csapatunk irányítójátékát, s ebben nyújthat segítséget az idén 19 esztendős játékos is.

Kovács Dorina 1997.06.11-én látta meg a napvilágot Székesfehérváron. Karrierje során eddig csak élvonalbeli kluboknál kapott szerepet: a Alba Fehérvár KC-nál eltöltött évek után 2015 novemberében váltott, és az azóta eltelt időszakban a Dunaújvárosi KKA kötelékéhez tartozott. A huszadik életévét alig egy hónapja betöltő balátlövő a 2016/2017-es szezonban 52 (!) mérkőzésen összesen 213 gólt szerzett.

A két játékos érkezésével csapatunk variációs lehetőségei nagymértékben megnövekednek, bizakodva várhatjuk a 2017/2018-as évadot. Az új szezonra való felkészülés 2017. július 24-én, hétfőn veszi majd kezdetét.

leave a comment

Create AccountLog In Your Account