Kiizzadtuk a sikert

Kiizzadtuk a sikert

Kiizzadtuk a sikert

Döcögős játékkal ugyan, de az esélyeknek megfelelően felnőtt női csapatunk mindkét pontot elhozta Solymárról: lányaink a szünetbeli döntetlent követően két góllal győztek a Pilisvörösvári KSK ellen a 19. fordulóban.

Öt hely és tizenöt pont. A játéknapot megelőzően ez volt a távolság a vasárnapi riválisok között, s ahogy Mato Matijevic fogalmazott: lányaink esélyesként léphetnek pályára, de a sikerért vélhetően sokat kell tenni. Vezetőedzőnk hangsúlyozta, hogy Solymáron több csapat is alaposan megszenvedett a két pontért, s minden bizonnyal a hazaiak most sem adják majd könnyen magukat.

Bármennyire a furcsán hangzik, de a Pilisvörösvári KSK egy héttel korábban szerezte meg szezonbeli első győzelmét pályaválasztóként (VKLSE Győr 43–22), azt megelőzően mind a nyolc hazai bajnokiját elveszítette, igaz a Szekszárdi FGKC, Nemzeti Kézilabda Akadémia, Kozármisleny SE, Szombathelyi Haladás, Swietelsky-Szombathelyi KKA ötös rendesen megdolgozott a győzelemért a Pest megyei nagyközségben.

A célokat szem előtt tartva csapatunktól csak egy eredmény volt elfogadható Solymáron, ahol a múltban nem élt át sok sikerélményt: a PKSK a 2012/2013-as szezonban 32–25-re, a 2014/2015-ös évadban pedig 32–31-re nyert, ellenben a 2013/2014-es pontvadászatban a mieink örülhettek (23–25). Ezekből az eredményekből értékmérő következtetéseket nem lehetett levonni, ellenben az már kiinduló pontnak megtehette, hogy lányaink 2017. október 21-én 16–10-s félidőt követően 27–24-s sikert arattak hazai környezetben.

Az már rögtön az elején visszaigazolást nyert, hogy a fentebb leírt várakozások nem voltak alaptalanok. A házigazdák nagyon motiváltan léptek fel, tulajdonképpen ahogy az elvárható egy életben maradásért küzdő csapattól. A felek 3–3-ig haladtak fej–fej mellett, majd a mieink gyorsan 5–3-s vezetésre tettek szert, mi több, a hetedik percben már a háromgólos előnyért is lehetett támadni, de e helyett a tizedik minutumban mégis 5–5 állt az eredményjelzőn… Mato Matijevic rögtön magához rendelte tanítványait, ám az időkérést követően is döcögött a játék, s a vörösváriak 7–6-ig vezettek is.

A játékrész derekán lányaink kevesebb, mint hat perc alatt egy 3–0-s sorozattal 9–7-re fordítottak, de az előnyt sem növelni, sem megtartani nem sikerült, ugyanis a szívósan küzdő hazaiak folyamatosan tapadtak és a szünetig hátralévő szakaszban háromszor is egyenlítettek. Ekkor úgy gondoltuk, hogy a pihenő a legjobbkor jött, de a fordulást követően gyökeresen megváltozott a véleményünk: a PKSK a második félidő első négy percét 3–0-ra nyerte, ráadásul Magó Annát két percre kiállították, vezetőedzőnk pedig már 33:58-nál kénytelen volt letenni a zsűriasztalra a második időkérését jelző T-betűt.

Az egyszerűnek nem tűnő helyzettel kapcsolatban egy pillanat alatt fordult nagyot a világ, ugyanis Burai Edina 2×2 percet érő kiállítása után egykori játékosunknak villant a piros lap is, miután az első felvonásban egyszer már a büntetőpadra került. Együttesünk a kínálkozó lehetőséget azonnal megragadta, s a következő öt minutumot 4–0-ra hozta, ennek köszönhetően pedig átvette a vezetést is (16–17).

A folytatásban egy és két gól között ingadozott a nagyatádi előny, ami a véghajrában tekintélyessé vált (20–24), majd miután Szalai Evelin az 57. percben hatástalanította Bab Ágota hétméteresét, úgy tűnt, ezt a két pontot már nem lehet elveszíteni, pláne, hogy lányaink támadhattak a plusz ötért.

Ehhez képest a végén mégis izgulni kellett a győzelemért, szurkolóink egészségének megőrzését szem előtt tartva röviden maradjunk annyiban, hogy csapatunk megnyugtató előnye alig két perc alatt (!) majdnem teljesen elolvadt, hiszen a házigazdák 59:15-től, az utolsó negyvenöt másodpercben rohamozhattak a pontmentésért, de Horváth Virginia a legjobbkor ért vissza, s a labdaszerzését követő ellenakcióból Antal Anett 59:48-nál végleg eldöntötte a két egység sorsát.

Érdekesség, hogy csapatunk ezen a napon ugyanúgy 25–23-ra nyert Solymáron, mint ahogy 2013. november 17-én. Kétségtelen, a mostani sikerhez végül jókora szerencsére is szükség volt…

NBI/B NYUGATI-CSOPORT 2017/2018 – 19. FORDULÓ
Pilisvörösvári KSK – Rinyamenti KC
23 – 25 (12 – 12)

Solymár, PEMÜ Sportcsarnok, 80 néző
Vezette: Bacs József, Váltó Ádám Tamás
Versenybírók: Kovács István Attila, Péli Sándor

A Pilisvörösvári KSK kerete: (1) Fórizs Krisztina – (2) Ludvig Krisztina – (4) Németh Anna Melissa – (5) Toplak Bernadett – (7) Burai Edina – (12) Németh Kamilla – (17) Krizsák Bernadett – (20) Horváth Mónika – (22) Kovács Alexandra – (28) Tagscherer Katalin – (32) Hermann Barbara – (77) Hadnagy Fanni – (88) Bab Ágota Gyopár – (95) Gubán Anikó

Kezdőcsapat: Németh K. – Horváth M., Bab 7 (1), Hadnagy 3 (1), Németh A. 1, Hermann B. 5 (2), Burai 2
Csere: Fórizs (kapus), Ludvig 3, Kovács A. 1, Toplak 1
Edző: Kárpáti Miklós

A Rinyamenti KC kerete: (4) Réb Fanni – (6) Barta Cintia – (8) Balaskó Andrea – (9) Rácz Adél – (13) Horn Mónika – (14) Brezovszky Fióna – (17) Ángyán Blanka – (20) Wahid Mirjam – (22) Magó Anna – (27) Kovács Dorina – (46) Finta Dóra – (48) Varga Fruzsina – (77) Antal Anett – (88) Szalai Evelin – (89) Horváth Virginia – (99) Druzsin Rebeka

Kezdőcsapat: Szalai – Antal A. 2, Horváth V. 3, Magó 3, Balaskó A. 5, Kovács D. 7 (5), Barta 4
Csere: Réb F. 1, Horn, Wahid
Vezetőedző: Mato Matijevic

AZ EREDMÉNY ALAKULÁSA:
03. perc: 02–01
06. perc: 03–05
10. perc: 06–05
16. perc: 07–09
20. perc: 10–10

34. perc: 15–12
39. perc: 16–16
43. perc: 17–18
48. perc: 18–21
52. perc: 20–21

Hétméteresek: 8/4 illetve 5/5
Sárga lap: Horváth M. (3.p.), Kovács A. (20.p.), Kárpáti Miklós (21.p.) illetve Horváth V. (5.p.), Magó (14.p.), Réb F. (19.p.)
Kiállítások: 16 perc illetve 10 perc

Piros lap:
– Burai Edina (Pilisvörösvári KSK – 35.p. – harmadik kétperces kiállítást követően)

MESTERMÉRLEG

Kárpáti Miklós: ” – Először is gratulálok az ellenfélnek, jó kis meccset játszottunk. Egy pici hiányérzetem van, úgy gondolom, a játék képe alapján egy pontot megérdemeltünk volna. A vereség ellenére pozitívan építkezhetünk ebből a meccsből, mert nem mi voltunk az esélyesek, azonban egy középszintűnél jobb csapattal szemben derekasan helyt álltunk. A négy kihagyott hétméteres megbosszulta magát, de ettől függetlenül is a végén gyakorlatilag egyetlen sikeres passz hiányzott a pontszerzéshez.”

Mato Matijevic: ” – Azt kaptam, amit előzetesen vártam a mérkőzéstől. Egy motivált, agresszív harcmodorban játszó hazai csapattal találtuk szembe magunkat, s ez a hatvan perc is bizonyította, hogy a pilisvörösváriak többre hivatottak annál, mint amit a tabella jelenleg mutat. A szoros első félidő után a második játékrészben többször is bebiztosíthattuk volna a sikert, de állandóan magunkra húztuk az ellenfelet, és saját magunknak tettük nehézzé a hajrát. Az utolsó percekben nem álltunk hadilábon a szerencsével, de tettünk is azért, hogy Fortuna a kegyeibe fogadjon bennünket. Gratulálok a csapatnak a győzelemhez!”

leave a comment

Create AccountLog In Your Accountloading