Kiélezett küzdelem, egy győzelem két döntetlen

Kiélezett küzdelem, egy győzelem két döntetlen

Kiélezett küzdelem, egy győzelem két döntetlen

Március utolsó hétvégéjén hazai közönségüket örvendeztették meg remek játékukkal női csapataink. A Gárdony-Pázmánd NKK látogatott hozzánk, serdülő, ifjúsági és felnőtt csapatunk is hatalmasat játszott ellenük.

NBI/B felnőtt női (március 30.)
RKC – Gárdony-Pázmánd NKK
28-28 (félidő: 13-14)

Jegyzőkönyv

Az őszi fordulóban 32-27-re kaptunk ki a pázmándi csapattól. Most mindenképpen a revans volt a cél, illetve a pontszerzés. A szombati mérkőzésen szép számban összegyűlt hazai közönség előtt rendkívül izgalmas mérkőzést játszott felnőtt csapatunk. Bár a meccs elején 6 gólra elhúzó ellenfelet nehéz volt utolérni, de a kemény küzdés eredményeként végül egy gólos különbséggel mentünk pihenni a szünetben. A második félidő elején mi voltunk jobbak, öt gólos különbséget is tudtunk produkálni, de a Gárdony-Pázmándnak sikerült ezt ledarálnia. A mérkőzés végén fej-fej mellett haladt a két fáradt csapat, és az utolsó pillanatig nyitott mérkőzés végül döntetlennel zárult. Katona Sándor vezetőedző a következőket nyilatkozta:

“Igazságos döntetlen született a mérkőzésen! Az első játékrészben az ellenfél, a másodikban az RKC női csapata volt jobb. Az őszi nagyarányú vereségért szerettünk volna visszavágni, ám az első félidőben benn maradtunk az öltözőben. Kiemelném Szalai Evelin és Nagy Renáta teljesítményét; a kapuvédő és a jobb átlövő igen jó formát mutatott. Kis lépésekkel haladunk előre, illetve készülünk a Dorog elleni, fontos találkozóra!”

Olyannyira fontos a találkozó, hogyha most meg tudjuk ismételni az őszi eredményt (40-33-ra nyertünk ellenük), akkor akár két hellyel is előrébb menetelhetünk a tabellán. Jelenleg a 9. helyen állunk, a Dorog mögöttünk van két ponttal, előttünk pedig a Pénzügyőr SE és a Gárdony-Pázmánd egy ponttal – akikre most nehéz ellenfelek várnak. Következő hazai mérkőzésünk április 11-én csütörtökön 17 órától lesz a városi sportcsarnokban, akkor a Győri Audi ETO KC U19 csapata látogat hozzánk.
Jó felkészülést a lányoknak, hajrá RKC!

Női ifjúsági másodosztály (március 30.)
RKC – Gárdony-Pázmánd NKK
27-26 (félidő: 10-11)

Jegyzőkönyv

Októberben egy góllal kaptunk ki a pázmándi csapattól (25-24), most ugyanilyen kiélezett mérkőzésen végül mi voltunk jobbak egy góllal, ami ráadásul időn túli szabaddobásból tudtunk érvényesíteni. Nagy Renáta vezetőedző a következőket mondta el a mérkőzésről:

“Nagyon nagyot küzdöttek a lányok, döntő pillanatokban esznél voltak. Büszke vagyok rájuk, nem volt egyszerű a győzelem. Külön gratulálok Brezovszky Fiónának, akinek nem remegett meg a keze az utolsó 7 méteresnél, nagyon nehéz egy ilyen szituációban érvényesülni.”

Gratulálunk a lányoknak, legközelebb a tabella második helyén álló (mi a hetedikek vagyunk) Dorogi ESE ellen játszik a csapat.

Leány serdülő másodosztály (március 30.)
RKC – Gárdony-Pázmánd NKK
19-19 (félidő: 7-10)

Jegyzőkönyv

Hullámzó teljesítménnyel, de az utolsó sípszóig küzdve végül döntetlenre hozták serdülő leányaink a Gárdony-Pázmánd NKK elleni mérkőzést. Kurucz Ivett a következőképp foglalta össze a találkozót.

“A mérkőzés első 5 perce nagyon tetszett; jól védekeztünk és a támadások is jók voltak. Később sajnos rengeteg ziccer és hétméteres maradt ki, így az ellenfélnek sikerült előnyt szerezni. Örülök neki, hogy a lányok az utolsó percig küzdöttek és vissza tudtunk jönni döntetlenre.”

leave a comment

Create AccountLog In Your Accountloading