Jutalomjáték, immáron tét nélkül

Jutalomjáték, immáron tét nélkül

Jutalomjáték, immáron tét nélkül

Jó hangulatban készül a 2017/2018-as szezon utolsó bajnoki mérkőzésére a bronzérmet múlt vasárnap bebiztosító felnőtt férficsapatunk, amely a 22. fordulóban számára tét nélküli hatvan percet vív a Kalocsai KC otthonában.

Néhányat aludva a történtekre most már talán tudatosult a mieinkben, hogy sikerült véghez vinni azt a bravúrt, amelyre vajmi kevesen számítottak. Együttesünk a legutóbbi játéknapon nagyot küzdve nem kis meglepetésre 32–30-ra legyőzte a NEKA U22 alakulatát, s ennek köszönhetően bebiztosította a nagyon értékes bronzérmet. A Rinyamenti KC az utolsó kört megelőzően 15–1–5-s mutatóval rendelkezik, tavasszal nyolc győzelem mellett egy döntetlent és egyetlen vereséget számlál, vagyis nyugodtan kijelenthető, hogy a Takács–alakulat teljesen megérdemelten zár a dobogó legalsó fokán.

A múlt vasárnapi bajnoki után Takács László hangsúlyozta, hogy a szezonbeli utolsó hazai mérkőzés a bronzérem megszerzésének szempontjából talán az utolsó nagy lehetőséget jelentette, hiszen tisztában voltunk azzal, hogy Kalocsán – ahol évek óta nem nyertünk – nagyon nehéz lett volna megszereznünk ezt a fantasztikus pozíciót. Való igaz, csapatunk a többi riválishoz hasonlóan nem győzni jár(t) az elmúlt időszakban a dél–alföldi városba, ahol az RKC legutóbb 2010. november 20-án győzött (25–27), még az NBI/B-ben!

A szombati rivális tehát a mieinkhez hasonlóan hosszú évek óta meghatározó szereplője a mezőnynek, s a 2014/2015-ös, valamint 2016/2017-es szezonban egyaránt megnyerte a délnyugati csoport küzdelmeit. A magasabb osztályba való jutás jogával azonban egyik alkalommal sem éltek a kalocsaiak, akik a tavaly nyár folyamán komoly változásokon mentek keresztül, s a megújult csapat előzetesen valahol a középmezőnyben szerette volna befejezni az idei szezon küzdelmeit.

A KKC azonban sokáig versenyben volt a dobogóért, ugyanakkor tavasszal eddig hat győzelem mellett négy vereséget szenvedett, így 12–2–7-s mérleggel az ötödik pozícióban állomásozik. A teljességhez tartozik, hogy a házigazdák még befuthatnak negyedikként, ehhez arra mindenképpen szükségük lenne, hogy legyőzzék együttesünket, illetve ezzel párhuzamosan a Hőgyészi SC hazai környezetben nem szerezhetne pontot a Nagykanizsai Izzó SE elleni találkozón. Kolics János a klub honlapján kiemelte, várják a szurkolókat, s ígérik, mindent megtesznek azért, hogy egy izgalmas mérkőzéssel zárhassák a szezont, ezzel megköszönve a publikum egész éves támogatását.

” – A szezonzárónak nagy tétje nem lesz, hiszen múlt hétvégén eldőltek a lényeges kérdések – mondta honlapunknak Takács László. – Az évad utolsó mérkőzésén több játékosomat nélkülöznöm kell sérülés, valamint munkahelyi elfoglaltság miatt, de ettől függetlenül nem feltartott kézzel utazunk Kalocsára. A hazaiak mindenképpen nyerni szeretnének a fantasztikus közönségük előtt, ezért biztos, hogy óriási játékot kell produkálnunk ahhoz, hogy pontot, vagy pontokat szerezzünk – jegyezte meg játékos–edzőnk.

NBII DÉL–NYUGAT 2017/2018 – 22. FORDULÓ
Kalocsai KC – Rinyamenti KC

Időpont: 2018.05.12. | 18:00
Helyszín: 6300 Kalocsa, Városi Sportcsarnok, Martinovics Ignác u. 2.

Játékvezetők: Bába Sándor, Horváth Péter
Versenybíró: Papp Tibor

leave a comment

Create AccountLog In Your Accountloading