Jön az aranyrangadó

Jön az aranyrangadó

Jön az aranyrangadó

Szombat délután a bajnoki címről döntő mérkőzéssel zárja szereplését az ifjúsági III. osztályban jelenleg második helyén álló korosztályos csapatunk, amely a Kalocsai KC vendégeként érne a csúcsra.

Kilenc hónap és egy hosszú út vezetett el odáig, amire tavaly nyáron még álmunkban sem gondoltunk volna. 2017 augusztusát írtunk, amikor publikáltuk, hogy az ifjúsági játékoskeret bővítése, megerősítése folyamatban van, az együttes Jeszencsák Edvin irányításával dolgozik majd a szezonban. Fiataljainkat alapvetően a középmezőnybe vártuk volna, ám az már az ősszel körvonalazódott, hogy ez a csapat többre hivatott annál: a Rinyamenti KC kilenc győzelemmel és két döntetlennel telelhetett az élen, ráadásul a bajnoki cím szempontjából elsőszámú kihívónak számító Kalocsai KC az utolsó őszi fordulóban 28–16-ra kapitulált Nagyatádon.

Mindezek tükrében úgy tűnt, a Jeszencsák–alakulat egy félszezon alatt lerendezte a bajnoki cím sorsát, ám tavasszal jött egy kisebb hullámvölgy, s ennek hatására nyílttá vált a versenyfutás. Az őszi eredményeket ismerve előzetesen azzal biztosan nem számoltunk, hogy a mieink pontot hullajtanak a Georgikon DSE Keszthely otthonában (29–29), de az MKP Siklós ellen elszenvedett vereség (29–30) sem tartozott a bekalkulált kategóriába. A Kalocsai KC a lehetőséget kihasználva átvette a vezetést a tabellán, s jelenleg két ponttal előzi meg együttesünket.

A KKC 19–2-s mutatóval, 622–443-s gólkülönbséggel, 38 ponttal a neve mellett listavezető, míg az RKC 16–4–1-s mérleggel, 626 lőtt és 474 kapott góllal, 36 egységgel foglalja el a második pozíciót. A két gárda tehát a bajnoki címért csap össze szombat délután, amikor a házigazdáknak már esetleges iksz is elég lenne ehhez, ám csapatunk csak akkor érhet a csúcsra, ha győztesen hagyja el a pályát.

” – Közhely, de igaz, hogy mindkét csapat mindent megfog tenni a bajnoki cím megszerzéséért – mondta Jeszencsák Edvin. – Két jól felkészített, jó formában lévő alakulat feszül majd egymásnak, egy nagyon éles és színvonalas mérkőzésre számítok. Bár a szezon végén vagyunk, a csapaton semmiféle fásultságot nem érzek, sőt hétről–hétre egyre koncentráltabb, és fokozatosan javuló teljesítmény volt jellemző a játékunkra. Bízom benne, hogy ezt a végső összecsapásra is magunkkal tudjuk vinni.”

Az biztos, hogy fiataljaink szakvezetője semmit sem bíz(ott) a véletlenre, hiszen múlt vasárnap a helyszínen tekintette meg a Dél Takarék Mecseknádasd – Kalocsai KC (20–29) találkozót, melynek felvételét az elmúlt napokban részletesen is sikerült kielemezni. Adta magát tehát a kérdés, hogy mi a Kalocsai KC legnagyobb erőssége?

” – A támadójáték – válaszolta Jeszencsák Edvin. – A tavaszi szezonban többségében harminc feletti lőtt góllal nyerték a mérkőzéseiket. Jellemzően a középső harmadban egy jól cselező irányító készíti elő a helyzetek kialakítását, melyet jól egészítenek ki az átlövők, leginkább a baloldalon, de a jobbátlövő neve is a legjobb tízben található a bajnokság góllövőlistáján, ezért rá is kiemelt figyelmet kell fordítanunk. Általában jól teljesítenek a kapusok és a védőfalra jellemző az egymást segítő tömörülés a labda irányába. Alaposan felkészülünk az ellenfélből, és mindenképpen két pontot akarunk szerezni.”

A házigazdák vezetőedzője, Szvétek Balázs a klub honlapján hangsúlyozta, kifejezetten örül annak, hogy ez a két csapat az utolsó fordulóban találkozik egymással, hiszen így nagyon izgalmas lett a vége. ” – Nagyon ügyesek a nagyatádi fiatalok, akik pontosan azért sportolnak, amiért a mi gyerekeink. Biztos vagyok benne, hogy a bajnoki címért jönnek, de abban is, hogy mi mindent megteszünk, hogy a végén miénk legyen az arany. Számítunk a B–középre és minden egyes szurkolóra! Ez egy nagyon izgalmas csata lesz!”

IFJÚSÁGI III. OSZTÁLY DÉL–NYUGAT 2017/2018 – 22. FORDULÓ
Kalocsai KC – Rinyamenti KC

Időpont: 2018.05.12. | 16:00
Helyszín: 6300 Kalocsa, Városi Sportcsarnok, Martinovics Ignác u. 2.

Játékvezetők: Bába Sándor, Horváth Péter

leave a comment

Create AccountLog In Your Accountloading