Javában zajlik a felkészülés felnőtt csapatainknál

Javában zajlik a felkészülés felnőtt csapatainknál

Javában zajlik a felkészülés felnőtt csapatainknál

Női NBI/B-s és férfi NBII-es csapataink is készülnek már a februárban kezdődő tavaszi fordulóra. Rövid összefoglalónkat olvashatjátok.

Felnőtt férfi csapatunknak február 16-án kezdődik a bajnokság. A fiúk már három hete edzenek, sőt felkészülési tornán és barátságos mérkőzéseken is részt vettek. Az őszi szezont a tabella 9. helyén zártuk, innen megy a folytatás. Első hazai mérkőzésüket február 22-én játsza itthon a csapat a Tungsram SE ellen. A teljes tavaszi idény mérkőzései ide kattintva érhetőek el. Takács László edző a következőket mondta el a felkészülésről:

“Január 7-én kezdtük a felkészülést a tavaszi szezonra. Január 11-én Mezőtúron szerepeltünk egy négy csapatos tornán, ahol az első mérkőzésen a hazai csapat ellen játszottunk, a másodikon pedig a Makó ellen. Mindkét arcunkat megmutattuk ezen a napon. A következő héten 3 edzés várt a csapatra, majd 22-én a Csurgó U23-as csapatával játszottunk, 24-én pedig Nagykanizsán vendégszerepeltünk. Január 30-án fogadjuk a Nagykanizsai gárdát és ezután két hetünk lesz a bajnoki rajtig. Sajnos még mindig több kisebb sérülés hátráltat minket, remélhetőleg ezek a rajtig rendbe jönnek és mindenki bevethető lesz a tavasz folyamán. Sajnos az ősz nem úgy sikerült ahogy szerettük volna, remélhetőleg tavasszal tudjuk javítani a hibáinkat és feljebb tudunk kapaszkodni.”

NBI/B felnőtt női gárdánk a tabella 8. helyén tanyázik az őszi teljesítményük eredményeként. A tavaszra már ők is megkezdték a felkészülést, első hazai mérkőzésüket február 13-án a Győri ETO ellen játszák a lányok (teljes tavaszi lista). Madarász Péter edző így foglalta össze a felkészülés ezen szakaszát:

“Túl vagyunk az alapozó időszakon. Most már a finomításé és az apróbb hibák kijavításáé lesz a feladatunk. Jól haladunk a felkészülésben, minden a terveknek megfelelően alakult. Nagy öröm volt számomra és a csapat számára is, hogy több hiányzó ellenére is megnyertük a sárvári tornát, mely tökéletesen szolgálta felkészülésük ezen szakaszát. Bizakodó vagyok a tavasszal kapcsolatban, bízom benne, hogy nem kell aggódnunk a bajnokság végén, mint ahogy a tavalyi évben tettük. Jó a közösség, végre tudnak egymásért küzdeni a lányok, és ez a nehézségeken át fog segíteni minket. Remélem sok örömöt fogunk okozni ezen a tavaszon lelkes szurkolóinknak.”

leave a comment

Create AccountLog In Your Account