Így telt az őszi szezon leány utánpótlás csapatainknál

Így telt az őszi szezon leány utánpótlás csapatainknál

Így telt az őszi szezon leány utánpótlás csapatainknál

Az RKC is megméretteti magát a leány gyermekbajnokság több korosztályában is. Összegyűjtöttük, hogy ebben az őszi szezonban hogyan teljesítettek csapataink.

A legkisebbek az óvodás korúak, akiket Boros Bálint edző ismerkedtet meg a labdajátékkal. A lányok-fiúk szeretnek kézilabdázni, több olyan ügyes tehetség van, akikre lehet építeni a jövőben is. Az edző: „Ovi-kézi: 16 fő, vegyesen lányok és fiúk. Cél a kézilabda megszerettetése. Sok-sok játék, dobóterpesz és dobómozdulat gyakorlása.”

A leány U8-as (16 fő) és U9-es (14 fő) csapatok edzője Varga Judit. A gyerekek a kézilabdázás alapjaival ismerkednek meg heti két alkalommal, különböző technikai feladatokat sajátítanak el. Tavasztól meccseken is részt vesznek, így kialakulhat a csapatban való munka is.

Az RKC LU10 és LU11 csapatainak edzője Péter Zsolt, aki a következőképp foglalta össze az eddigi munkát: “A 2018-2019-es bajnoki szezon felkészülését augusztus hónapban az LU10 és az LU11-es csapattal közösen 1 hetes napközi rendszerű edzőtáborral kezdtük meg. A délelőtti foglalkozások tornatermi edzésekkel kezdődtek, majd a délutáni órákban a városi strandon úszással folytatódtak. A leányok nagyon aktívan, lelkesen teljesítették a felkészülést.
Szeptember hónaptól kezdődően heti 3 edzéssel készültünk a bajnoki küzdelmekre. Az LU10-es csapat felkészülése a 20X10-es pályáról 30X15-ös pályára való átszoktatásról szólt, az ezzel járó akadályokat a lányok könnyen vették. Bajnoki mérkőzéseken a kiírásnak megfelelően 3 alkalommal vettünk részt 8 fővel és 6 mérkőzést játszottunk le. A gyerekektől a mérkőzéseken teljes mértékben visszakaptam, amit az edzéseken gyakoroltunk. Minden egyes játékosról elmondható, hogy a tudásához mérten maximumot nyújtotta.
Az LU11-es korosztálynál is váltás történt a pálya méretét illetően: a 30X15-ös méretről 40X20-as pályára váltottunk, valamint a szivacslabdáról a 0-s bőrlabdára álltunk át. Ez már sokkal több összpontosítást igényelt a lányoktól, de végül mondhatni zökkenőmentesen sikerült az váltás. Az LU11-es csapattal, 5 alkalommal vettünk részt bajnoki küzdelmekben, ahol 10 mérkőzést játszottunk átlagosan 10 fővel. A mérkőzéseken gyors, lendületes játékot próbáltunk játszani, ami meg is hozta a várt eredményt. Ebben a korosztályban is elmondható, hogy az elvárásoknak megfelelően, mint edzésen, mint mérkőzésen kiválóan teljesítenek a gyerekek.”
LU10 csapattagok: Buchenauer Alexandra, Fürst Dominika, Lénár Hanna, Páti Fanni, Péter Zsófi, Rigó Anna, Szántó Alexa, Takács Nóra.
LU11 csapattagok: Ács Maja, Bárácz Telka, Buchenauer Alexandra, Fürst Dominika, Horváth Vivien, Ivusza Dalma, Lénár Hanna, Nagy Loretta, Páti Fanni, Péter Zsófi, Simon Alexa, Stoff Sára, Szántó Alexa, Vajda Fanni, Vas Luca.
Eredmények

Leány U12-13-14-es csapataink a legnépesebb utánpótlás állomány az RKC-ban. Vezetőik, edzőik Gurbácsné Egyed Viktória és Simon Barbara. Heti három alkalommal van edzése a lányoknak, lelkesen és odaadással készülnek.
LU12-es csapatunknak október 5-én, október 20-án, november 16-án és december 1-én voltak meccsnapjaik. A nyolc mérkőzésből mindegyiket megnyerték, gratulálunk!
Csapattagok: Ács Maja, Bukovecz Lilla, Dobos Dorottya, Fakó Fanni, Gável Nóra, Ivusza Dalma, Kelemen Zsófia, Madarász Kamilla, Papp Renáta, Pongárcz Réka, Ritecz Csenge, Simon Alexa.
Eredmények
Az RKC LU13-as csapata október 13-án, október 26-án, november 10-én, november 24-én és december 8-án játszott. A tíz mérkőzésből kilencet nyertek meg, az ő eredményük is kiemelkedő!
Csapattagok: Bácskay Boglárka, Berkics Gemma, Bukovecz Lilla, Csonka Emma, Dobos Dorottya, Fakó Fanni, Faragó Katinka, Gável Nóra, Gurbács Borbála, Kelemen Zsófia, Kiss Maja, Madarász Kamilla, Oláh Tamara, Papp Renáta, Pongárcz Réka, Ritecz Csenge, Seres Zoja, Tóth Emma.
Eredmények
A tabella második helyén végzett LU14-es csapatunk. Nekik is öt meccsnapjuk volt (szeptember 22, október 6, október 19, november 17, december 1); a tíz mérkőzésben hét győzelemmel, egy döntetlennel és két vereséggel végeztek a lányok.
Csapattagok: Bácskay Boglárka, Bedenek Fanni, Berkics Gemma, Csonka Emma, Faragó Katinka, Gurbács Borbála, Kiss Maja, Kiss Virág, Kovács Janka, Oláh Tamara, Seres Zoja, Sikler Dorina, Tóth Emma.
Eredmények

Vékony Tamásné Maya vezetésével folyik az LU15-ös csapatunk felkészülése. A lányok remekül, veretlenül teljesítettek ebben az időszakban, lássuk, hogy értékeli őket edzőjük: “A lány U15 bajnokság C csoportját, amely egyben az alapszakasz is volt, magabiztosan 100%-os győzelemmel zártuk! Öröm, hogy ezek a mérkőzéseket magabiztosan, nagy gólkülönbségekkel sikerült hozni, hisz 248 lőtt gól mellett, 101 kapott gólunk volt csupán, így +147 gólaránnyal zártuk az őszt! Öröm ez számomra, hisz az előző évekkel ellentétben, ahol mindig nagyobb gond volt a gól lövés mint a védekezés, az idei évre ez a munka is beérni látszik! Jó egyéni teljesítmények voltak. Felszabadult, tudatos támadó és védekező játék jellemezte a csapatot! Úgy érzem beérni látszik az elmúlt 7 év munkája, s itt a 8. évben igazán csapattá értünk a jó egyéni teljesítmények mellett! Köszönöm a lányok példaértékű munkáját! Természetesen szeretném megköszönni a szülők segítségét és támogatását is, bízva a további sikeres és eredményes munkában! Január 6-án kezdjük újra a munkát. Addig is mindenkinek jó pihenést és békés, boldog ünnepeket kívánok!”
Csapattagok: Bedenek Fanni, Claessens Hanna, Claessens Stella, Dezső Nóra, Hajdu Napsugár, Kiskó Szimóna, Mórel Emma, Novák Noémi, Putorek Jana, Torma Boglárka, Vajda Lara, Vörös Vanessza.
Eredmények

Az RKC leány serdülő csapata a tabella 6. helyén zárta a szezont. Kurucz Ivett a játékosairól, a szezonról a következőt nyilatkozta: “Tudtuk, hogy nehéz szezon vár ránk , hiszen a serdülőkorú játékosaim nagy része távozott Nagyatádról, így az edzéseken nem, a mérkőzéseken pedig kis számban voltak ott! Ennek ellenére azt gondolom voltak nagyon jó mérkőzéseink is. Az utolsó 2-3 mérkőzéstől vártam a legtöbbet, sajnos nem az az eredmény született, amit szerettem volna. Bízom benne, hogy a következő félévben sikerül ezen változtatni!”
Csapattagok: Balatincz Regina, Claessens Hanna, Claessens Stella, Dezső Nóra, Hajdu Napsugár, Kiskó Szimóna, Melles Kira, Mórel Emma, Novák Noémi, Patak Sarolta, Putorek Jana, Szőcsényi Diána, Torma Boglárka, Tratnyek Bonita, Urbán Vivien, Vajda Lara, Vörös Vanessza
Eredmények

Női ifjúsági csapatunk jelenleg a II. osztályú bajnokság 7. helyén áll. Nagy Renáta a lányok edzője, ő a következőképp értékelte az őszi szezont: “Nagyon büszke vagyok a junior csapatomra, amit ebben a szezonban csináltak le a kalappal előttük! Már a felkészülés nehezen indult, mivel nagyon nagy emberhiányban vagyunk/voltunk, de a lányok kitartottak és becsületesen végig csinálták a munkát. A bajnokságban a 7. helyen zártuk a szezont, ami nem rossz teljesítmény. Még egyszer gratulálok a lányoknak és nagyon köszönöm a munkájukat!”
Csapattagok: Balatincz Regina, Brezovkszy Fióna, Finta Dóra, Fuisz Rebeka, Melegh Diána, Melles Kira, Mester Martina, Németh Dominika, Patak Sarolta, Rácz Adél, Rácz Zoé, Szőcsényi Diána, Tratnyek Bonita, Urbán Vivien, Varga Fruzsina
Eredmények

Gratulálunk a lányoknak, további jó felkészülést és mérkőzéseket kívánunk. A téli szünetre jó pihenést, kellemes ünnepeket! Az összefoglalót összeállította Bujtás László és Ormai Bálint.

leave a comment

Create AccountLog In Your Account