Igazságos pontosztozkodás

Igazságos pontosztozkodás

Igazságos pontosztozkodás

Hullámzó játékot, fordulatos csatát hozott a 22. forduló nyitómérkőzése, melynek félidejében felnőtt női csapatunk még három góllal vezetett, de végül egy pontot szerzett a Mohácsi TE otthonában.

Különböző sportágakban április közepén már zajlanak a helyosztó mérkőzések, s bár nevében nem, de valójában mégiscsak egy ilyen találkozó várhatott lányainkra péntek 13-án. A tabellaszomszédokat három pont választotta el egymástól, s szem előtt tartva azt a tényt, miszerint a házigazdák eddig egyel több mérkőzést játszottak, megállapíthattuk, hogy egy esetleges nagyatádi győzelem ha még nem is biztosítaná be, de még inkább megszilárdíthatná azt a bizonyos hatodik helyet.

A péntek esti riválisok mutatói nem sokban különböztek egymástól, ráadásul a tavaszi szereplések is majdnem párhuzamosan alakultak eddig: amíg a piros–fehérek kilenc fellépésen 11, addig csapatunk nyolc mérkőzésen 10 pontot gyűjtött. Abszolút háromesélyes hatvan percre készülhettünk tehát, a hazai pálya előnye a mohácsiak mellett szólt, ugyanakkor nagyatádi szempontból reménykeltő volt, hogy lányaink idegenben 50%-os mutatóval bírtak, s eddig csak a náluk előkelőbb helyen állók győzték le pályaválasztóként, a mögöttük állomásozó riválisok otthonából kivétel nélkül elhozták a pontokat.

Ahhoz, hogy az imént említett sorozat ne szakadjon meg játékminőségben és védekezésben okvetlenül előre kellett (volna) lépni, hiszen az elmúlt szűk másfél hónapban nem lehettünk felhőtlenül elégedettek. A forduló nyitómérkőzésének első öt percére ellenben nem panaszkodhattunk, hiszen lányaink remekül kaptál el a rajtot, s 5–2-re megléptek. Nem kellett azonban sok, hogy a 2015/2016-os szezon gólkirálynőjét, Zsolt Krisztinát nélkülöző mohácsiak felocsúdjanak, akik a 12. percre fordulva egy 3–0-s etapnak köszönhetően utolérték együttesünket (6–6).

A folytatásban lényegében fej–fej melletti állással telt–múlt az idő, hol az egyik, hol a másik csapat vezetett minimális különbséggel. Változatos csatát láthatott tehát a publikum, ámde a félidő hajrája a mieinknek sikerült lényegesen jobban: a 25. minutumban még 13–12 állt az eredményjelzőn, majd a következő négy percet lányaink 4–0-ra hozták, ráadásul Farkas Anitát kiállították a játékvezetők. A háromgólos előnyt aztán sikerült is megtartani a szünetig, így féltávnál 18–15-ös nagyatádi vezetést rögzíthettünk.

Ahogy az első, úgy a második felvonás is remekül indult, öt perc játékot követően kialakult az addigi legnagyobb differencia, hiszen 16–21-et mutatott az eredményjelző. Ekkor úgy gondolhattuk, hogy ez a fór megnyugtató lehet, de azzal nem kalkuláltunk, hogy a mieink gödörbe kerülnek a játékrész derekán: a hazaiak ezt kihasználva fokozatosan jöttek egyre közelebb, majd 24–26 után négy minutum alatt produkáltak egy 4–0-s sorozatot, s ennek köszönhetően 28–26-ra fordítottak. Gyorsan jegyezzük meg, ha Szalai Evelin nem hatástalanítja Udvardi Laura hétméteresét, akkor bizony lányaink még nagyobb bajba kerülnek…

A hajrára fordulva ennek tükrében érezhető volt az MTE lélektani előnye, de együttesünk megtudott újulni, s többszöri próbálkozás után 31–31-nél kiegyenlített. Másfél perccel a vége előtt Szalai Evelin nagyon fontos pillanatban hárított egy hazai lövést, Mato Matijevic pedig 58:26-nál kikérte harmadik idejét. A rövid megbeszélést követő, végletekig kijátszott akció végén Kovács Dorina löketét hatástalanította a vendéglátók hálóőre, így a Duna–partiak az utolsó 48 másodpercben támadhattak a győzelemért: 59:36-nál Szalai Evelin védte Erdélyi Bianka kísérletét, majd a tizenkét másodperccel a vége előtt Udvardi Laura a bal kapufát találta telibe. Hogy mi lett a vége? Összességében nézve igazságos pontosztozkodás.

A látottak alapján az egy egységre mindkét együttes rászolgált, ez pedig részben azt jelentette, hogy lányaink megőrizték a február 10-e óta tartó idegenbeli veretlenségüket, másrészt megállapíthattuk, hogy jelenleg a Mohácsi TE az NBI/B-s mezőny “döntetlenkirálya”, hiszen a piros–fehérek immár négy iksznél tartanak. Ennél több egyetlen csapat neve mellett sem áll a másodosztály két csoportját figyelembe véve.

NBI/B NYUGATI-CSOPORT 2017/2018 – 22. FORDULÓ
Mohácsi TE – Rinyamenti KC
32 – 32 (15 – 18)

Mohács, Városi Sportcsarnok, 200 néző
Vezette: Lengyel Vivien, Sebestyén Fanni
Versenybírók: Ropoli Zoltán, Szabó Attila

A Mohácsi TE kerete: (1) Csapó Kincső – (3) Szidonya Emese – (4) Rittlinger Lotti – (5) Erdélyi Bianka – (7) Udvardi Laura – (9) Balogh Bernadett – (10) Kaló Zsófia – (12) Martinov Lili – (13) Ladics Vivien – (14) Hahner Dóra – (16) Hajek Réka Adrien – (17) Kolics Viktória – (18) Grünfelder-Tóth Alexandra – (19) Bozsovics Rita – (21) Zsolt Krisztina – (23) Farkas Anita

Kezdőcsapat: Hajek – Udvardi 11 (4), Erdélyi 3, Hahner 3, Kaló 7, Grünfelder-Tóth 5 (2), Bozsovics 2
Csere: Csapó (kapus), Rittlinger 1, Farkas A., Ladics
Vezetőedző: Borbándi István

A Rinyamenti KC kerete: (4) Réb Fanni – (5) Kovács Dorina – (6) Barta Cintia – (8) Balaskó Andrea – (9) Rácz Adél – (13) Horn Mónika – (14) Brezovszky Fióna – (17) Ángyán Blanka – (20) Wahid Mirjam – (22) Magó Anna – (46) Finta Dóra – (48) Varga Fruzsina – (77) Antal Anett – (88) Szalai Evelin – (89) Horváth Virginia – (99) Druzsin Rebeka

Kezdőcsapat: Szalai – Antal A. 4, Kovács D. 13 (2), Magó 2, Balaskó A. 4, Wahid 2, Barta 4
Csere: Druzsin (kapus), Horváth V. 3 (1), Brezovszky, Réb F.
Vezetőedző: Mato Matijevic

AZ EREDMÉNY ALAKULÁSA:
05. perc: 02–05
12. perc: 06–06
16. perc: 09–08
25. perc: 13–12
29. perc: 13–16

35. perc: 16–21
40. perc: 20–23
46. perc: 24–26
50. perc: 28–26
56. perc: 31–29

Hétméteresek: 8/6 illetve 4/3
Sárga lap: Erdélyi (2.p.), Grünfelder-Tóth (18.p.), Rittlinger (25.p.) illetve Wahid (12.p.), Mato Matijevic (46.p.)
Kiállítások: 4 perc illetve 14 perc

MESTERMÉRLEG

Borbándi István: ” – Úgy gondolom, alaposan felkészültünk a nagyatádi csapatból, kár, hogy ez a játékunkban és az eredményben nem mutatkozott meg. Helyenként voltak kiemelkedő periódusaink, viszont a mérkőzés nagy részében a vendégek azt csináltak velünk, amit akartak. Nem találtuk az ellenszert, pedig tudtuk, hogy milyen taktikai megoldásokkal dolgoznak. Sajnos egy jó erős tíz percre megint elment a józan ész, ekkor ötgólos hátrányba kerültünk, ellenben az már dicséretes, hogy a hajrában szinte végig mi vezettünk. Két perccel a vége előtt viszont megint megállt a tudomány, így végül döntetlen született, ami igazságosnak mondható.”

Mato Matijevic: ” – Jól kezdtük a mérkőzést, majd visszaestünk, a házigazdák ezt remekül kihasználták. Ahogy vártam is, küzdelmes, kemény és szoros meccset vívtunk a rendkívül meleg csarnokban, érzésem szerint a hazaiak és mi is rászolgáltunk az egy pontra. Összességében tehát igazságosnak ítélem meg a döntetlent. A végelszámolás szempontjából fontos és értékes pontot szereztünk, azonban el kell ismerni, hogy a végén egy kis szerencse is kellett hozzá.”

leave a comment

Create AccountLog In Your Accountloading