Hazai pontszerzés a Dorogtól

Felnőtt női csapatunk ismét győzedelmeskedni tudott haza pályán. Az őszi szezon utolsó hazai mérkőzésén összeszedett, szép játékkal örvendeztették meg a nagyatádi közönséget. Az ifisták és a serdülők is a Dorog ESE ellen játszottak.

November utolsó hétvégéjén az NBI/B-s felnőtt női bajnokság 10. fordulójában megszerezte a két pontot az RKC. A Dorogi ESE volt az ellenfelünk, lányaink pedig szépen megoldották az eléjük állított feladatot. Összeszedett, jól átgondolt támadó és védekező játékkal folyamatosan előnyben voltunk az első félidőben, bár ennek a végére egy gólos előnyre tett szert az addigra magát összeszedő Dorog. A második félidő elején ezzel a lendülettel tartották magukat, és egy-két góllal vezettek. Aztán egy jól kiválasztott időkérés után újra összeállt az RKC testben és lélekben is, és szép lassan magunk alá gyűrtük az ellenfelet és hat gólt rájuk vertünk. Ez a győzelem nagyon kellett a játékosoknak és a szurkolóknak is. A 28 szerzett gólunk felét (!), 14-et Kovács Dorina lőtt, ebből 6/6-os a büntető dobása is. A kapuban Szalai Evelin remekül védett, és összességében minden játékosunk remekül teljesített a pályán, látványos és eredményes megmozdulásokat tudtunk mutatni.

Madarász Péter edző a következőket nyilatkozta a mérkőzés után: “Kiváló egyéni teljesítményekkel, de mégis egységes csapatként tartottuk itthon a két pontot. Úgy gondolom, hogy sikerült hazai pályán megmutatnunk, hogy milyen értékeink vannak és egy kiélezett mérkőzésen, de egy jó szívvel és akarattal, meg egy jó gondolkodásmóddal sikerült nyernünk és ennek nagyon örülök. Köszönöm a lányoknak a hozzáállását, a küzdő szellemet, és a végig tudatos, koncentrált játékot. “

Csapatunk jelenleg a tabella 8. helyén áll, az őszi szezonból még egy mérkőzés van vissza; a lányok a tabella 3. helyén álló Kozármislenybe utaznak. Hajrá RKC!

NBI/B felnőtt női (november 30.)
RKC – Dorogi ESE
28-22 (félidő: 12-13)

Jegyzőkönyv
Gólszerzők: Kovács Dorina: 14, Hegedüs Dorottya: 6; Magó Anna: 4; Antal Anett: 3; Karsai Anna: 1.

A Dorog ifjúsági csapata egy gólzáporos mérkőzésen jobban teljesített a mieinknél, sajnos a juniorok nem tudták itthon tartani a pontokat. Nagy Renáta edző a következőket nyilatkozta: “Erősebbnek bizonyult az ellenfél, ahogy az elvitt két pont is bizonyítja. Sajnos a mérkőzés kezdetén picit félve játszottunk, de a lányok egy kis idő elteltével felvették a kesztyűt. Folyamatos hátrányban voltunk, ezt sajnos nem tudtuk ledolgozni, emellett a játékvezetők sem voltak a helyzet magaslatán. Mindent összevetve, büszke vagyok a lányokra, nagyon szépen küzdöttek. Gratulálok!”

Ifjúsági csapatunk a tabella 6. helyén áll, a téli szünet előtt még az egyel előttük álló PEAC-al kell megküzdeniük. Hajrá!

Női ifjúsági II. osztály (november 30.)
RKC – Dorogi ESE
33-41 (félidő: 16-22)

Jegyzőkönyv
Gólszerzők: Brezovszky Fióna: 11; Fuisz Rebeka: 7; Finta Dóra: 6; Varga Fruzsina: 5; Tratnyek Bonita: 4.

Serdülőink egy teljesen kiegyenlített mérkőzésen egy döntetlen hoztak össze a Dorogi ESE ellen. Kurucz Ivett nyilatkozata: “Nagyon szenvedős mérkőzést játszottunk, rengeteg helyzetünk maradt ki. Az elejétől a végéig küzdöttek a lányok, de sajnos ez most csak egy pontra volt elég.”

A lányok egy meccsel az őszi szezon előtt az 5. helyen állnak a tabellán, ők is idegenbe utaznak, a 10. helyezett SZHB VUK SE vendégei lesznek.

Leány serdülő II. osztály (november 30.)
RKC – Dorogi ESE
18-18 (félidő: 10-10)

Jegyzőkönyv
Gólszerzők: Patak Sarolta: 8; Tratnyek Bonita: 3; Kiskó Szimóna: 3; Torma Boglárka: 2; Hajdu Napsugár: 2.

leave a comment

Create AccountLog In Your Account