Győzelem kiélezett csatában

Győzelem kiélezett csatában

Győzelem kiélezett csatában

Az utolsó pillanatokig nyílt mérkőzést vívott felnőtt férficsapatunk a 18. fordulóban, de végül az esélyeknek megfelelően mindkét pontot begyűjtötte a Bajai KSE vendégeként.

Baja városáról elsősorban a halászlé és Halfőző Fesztivál juthat eszünkbe, ámde ezen a vasárnap délutánon nem erre irányultak az elsődleges gondolatok. A háromhetes bajnoki szünet után együttesünk ott kívánta folytatni, ahol abbahagyta, s nem titkoltan szerette volna megőrizni tavaszi veretlenségét. A szezon második felét a mieink kimondottan remekül kezdték, hiszen hat tavaszi mérkőzésen öt győzelem mellett egy döntetlen volt eddig a mérleg.

Ezzel szemben a házigazdák nem remekeltek, a BKSE tavasszal egy komlói döntetlent és öt vereséget számlált, ugyanakkor a tíz megszerzett pontjából hetet hazai pályán gyűjtött. Csapatunk éppen emiatt nem készülhetett könnyed mérkőzésre, bár a sárga–kékek pályaválasztóként legutóbb tavaly november 19-én nyertek a Kaposvári ESE ellen (34–13), azóta sorozatban négy vereséget szenvedtek saját közönségük előtt.

Az előzetesen titkon sem remélt éremszerzés szempontjából nagyon fontos két pont volt a tét a Takács–alakulat számára, de hasonló cipőben jártak a dél–alföldiek is, hiszen nekik a bentmaradás kiharcolása miatt számít minden egyes egység. Az első öt perc egy bajai és két nagyatádi gólt hozott, majd a házigazdák a következő négy minutumot 4–0-ra abszolválták, Takács László pedig nem is várt az első időkéréssel. A BKSE a folytatásban tartani tudta előnyét, amely egy és három találat között ingadozott. A hajrában aztán rákapcsoltak a mieink, s a szünetig hátralévő hat percet 5–1-re hozták (10–11).

A térfélcsere után hasonló forgatókönyv érvényesült, mint az első felvonásban, annyi különbséggel, hogy csapatunk vezetett kezdetben egy–két góllal, majd a 40. percben már hárommal (15–18). Az olló azonban nem nyílt, sőt, újabb három minutummal később hosszabb idő ismét döntetlenre álltak a felek (18–18), nem sokkal később pedig a vezetést is visszavette a Bajai KSE (21–20). Takács László második időkérése rögtön érkezett, melyet követően gyorsan sikerült fordítani, s úgy tűnt, a minimális nagyatádi előny kitarthat a végéig.

Nem így lett, ugyanis az utolsó percre fordulva a dél–alföldiek egalizáltak, de pontot végül nem szereztek: kilenc másodperccel a dudaszó előtt Gelencsér László értékesítette a mieink javára megítélt hétméterest, majd az utolsó akció során Takács László lesáncolta az egyébként 14 gólig jutó Krec Jugoslav lövését!

Harmadik nekifutásra tehát sikerült bevenni a Dr. Pósta Sándor Sportcsarnokot, ahol két szezonnal korábban a sárga–kékek örülhettek (30–24), majd tavaly 25–25-ös döntetlen született. A nagy csatában megszerzett két pontnak köszönhetően a Rinyamenti KC megerősítette harmadik helyét a bajnoki tabellán, s április 21-én a forduló rangadóján fogadja a negyedik pozíciót elfoglaló Hőgyészi SC alakulatát.

NBII DÉL–NYUGAT 2017/2018 – 18. FORDULÓ
Bajai KSE – Rinyamenti KC
27 – 28 (10 – 11)

Baja, Dr. Pósta Sándor Sportcsarnok, 74 néző
Vezette: Rozina László, Szászfai Csaba
Versenybíró: Rácz László

Rinyamenti KC: Zsobrák – Horváth R. 2, Bojtor 7, Magyar 4, Kozics A. 2, Gelencsér 6 (1), Horváth M. 3
Csere: Buzás (kapus), Takács L. 3, Talián 1, Horváth G., Kiss M., Kocsis, Németh K., Szalai A., Varjas
Játékos–edző: Takács László

AZ EREDMÉNY ALAKULÁSA:
05. perc: 01–02
10. perc: 05–02
17. perc: 07–04
23. perc: 09–06
26. perc: 10–08

33. perc: 11–13
40. perc: 15–18
43. perc: 18–18
48. perc: 21–20
55. perc: 24–24

Hétméteresek: 5/5 illetve 1/1
Kiállítások: 10 perc illetve 10 perc

Piros lap:
– Varjas Péter (Rinyamenti KC – harmadik kétperces kiállítást követően)

MESTERMÉRLEG

Takács László: ” – Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz, de azzal nem számoltunk, hogy a játékvezetői döntések ennyire kedvezni fognak a hazai csapatnak. Szerencsére sikerült a nehéz helyzeteken és az ellenfél nyomásán átlendülnünk. Sajnos fontos szituációkban ziccereket hibáztunk, de a végén mindenkinek helyén volt a szíve és a tudása. A hátralévő négy fordulóban amennyiben sikerül négy pontot szerezni, akkor óriási bravúrt fogunk elérni. Ha ez végül nem így alakulna, akkor is le a kalappal a csapat előtt! Jövő héten nagyon fontos mérkőzés vár ránk, s már most üzenném szimpatizánsainknak, hogy aki teheti, látogasson ki a szombat délutáni rangadóra, mert szükségünk lesz a biztatásra!”

*****
IFJÚSÁGI III. OSZTÁLY DÉL–NYUGAT 2017/2018 – 18. FORDULÓ
Bajai KSE – Rinyamenti KC
27 – 28 (12 – 12)

Baja, Dr. Pósta Sándor Sportcsarnok, 20 néző
Vezette: Rozina László, Szászfai Csaba

Rinyamenti KC: Haracsi – Erdelecz, Németh K. 6, Gresa 3, Bogdán 12 (3), Csomós 1, Czene 2
Csere: Karsai (kapus) 1, Zachariás 3, Horváth Dá., Horváth Do., Lukács, Miháldinecz
Vezetőedző: Jeszencsák Edvin

AZ EREDMÉNY ALAKULÁSA:
05. perc: 03–04
11. perc: 06–04
15. perc: 08–06
19. perc: 08–09
25. perc: 11–10

32. perc: 13–13
35. perc: 13–16
42. perc: 16–19
47. perc: 16–24
50. perc: 18–27

Hétméteresek: 6/6 illetve 3/3
Kiállítások: 4 perc illetve 4 perc

MESTERMÉRLEG

Jeszencsák Edvin: ” – Jól kezdtük a mérkőzést, keményen védekeztünk és koncentráltan támadtunk, de ellenfelünk is hasonló jellemzőkkel, hatékonyan játszotta végig az első félidőt, így a szünetig teljesen nyitott volt a küzdelem, fej-fej mellett haladt a két csapat. A második félidőben, még hatékonyabbá vált a játékunk, melynek eredményeként kilencgólos előnyre is szert tudtunk tenni. Az ellenfél ezt követően hét a hat elleni támadásokat vezetett, melyeket rendre gólra is tudott váltani. Ezzel ellentétben a véghajrában mi rendre elhibáztuk a támadásaink befejezését, így egy izgalom nélküli, több gólos győzelem helyett még az utolsó másodpercekben is küzdenünk volt szükséges a két pont megszerzéséért, mely végül is sikerült. Legközelebb a Hőgyészi SC látogat hozzánk, az a társaság, amely hétgólos hátrányból képes volt tőlünk egy pontot szerezni, így azt gondolom kemény és nehéz mérkőzés vár ránk! Gratulálok a csapatnak!”

leave a comment

Create AccountLog In Your Accountloading