Fiú utánpótlás csapataink eredményei, értékelések

Fiú utánpótlás csapataink eredményei, értékelések

Fiú utánpótlás csapataink eredményei, értékelések

Az RKC utánpótlás fiú csapatai sikeresen teljesítették az őszi szezon megpróbáltatásait. Összegyűjtöttük kedves szurkolóinknak a gyerekek eredményeit.

A legkisebbek az óvodás korúak, akiket Boros Bálint edző ismerkedtet meg a labdajátékkal. A lányok-fiúk szeretnek kézilabdázni, több olyan ügyes tehetség van, akikre lehet építeni a jövőben is. Az edző: „Ovi-kézi: 16 fő, vegyesen lányok és fiúk. Cél a kézilabda megszerettetése. Sok-sok játék, dobóterpesz és dobómozdulat gyakorlása.” Boros Bálinthoz tartoznak a FU8 és FU9 csapatok is, akiknek ebben az őszi időszakban még nem voltak meccsélményeik, de a közeljövőben ebben a szituációban is megmérettetik magukat. Legutóbb Zsiga Gyula mesteredző bemutató edzésén szerepeltek remek eredménnyel. Boros Bálint edző: „Az U8-as fiú csapattal 12 fővel kezdtük szeptemberben. Zömében a tavalyi ovi kézisekből alakult. Alap technikai fejlesztés és sok játék jellemezte a felkészülést. Tavasszal kezdjük a mérkőzéseket. Az U9-es fiúk 14 fővel vesznek részt folyamatosan az edzéseken, sok technikázás, játék, egyéni cselezés, lövő technika és labdabiztosság volt a fő feladat. Tavasszal kezdődnek a mérkőzések.”

Jeszencsák Edvin FU10 csapata már versenyeken vesznek részt. Bár itt még eredményt nem számolnak, de a gyerekek testközelből tapasztalhatják meg a meccshangulatot. A fiúknak három mérkőzésnapja volt ebben az időszakban: október 20., november 17., november 30. Legutóbbinak az RKC adott otthont, így minden szülő megtekinthette, milyen fejlődésen ment keresztül gyermeke. Jeszencsák Edvin a következőket mondta el a fiúk teljesítményéről: „A fiú U10-es csapat a bajnokság Nyugati csoportjában szerepelt. Az őszi idényt 7 játékossal kezdtük, ez a létszám a szezon közepén 1 fővel emelkedett. A gyerekek nagyon szorgalmasan és örömmel látogatják az edzéséket. Heti három alkalommal készültünk a játéknapokra, melyeken alkalmanként két, összesen hat mérkőzést játszottak a fiúk. Mindamellett, hogy az eredményeknél előrébb valónak gondolom a fejlődést, nagy öröm volt számunkra, hogy a lejátszott mérkőzések közül csupán egy akadt, melyen alul maradtunk, egy-két góllal. Az előző idényhez képest, azt gondolom minden olyan területen nagymértékű fejlődést értek el a fiúk, amely az élményszerű és eredményes játékhoz szükséges. A játéknapokon külön öröm volt számomra, hogy a mérkőzéséken minden játékos képes visszaadni azt, amit az edzéseken begyakorolt, megtanult. A szülők rendkívül támogatók, segítőkészek, sokat tesznek azért, hogy gyermekeik a legkedvezőbb szülői háttér biztosítása mellett kézilabdázhassanak. Köszönjük mindenkinek a felkészülések, illetve a játéknapokon való részvétel lehetőségét!”
A csapat tagjai: Andrási Levente, Bedenek Bálint, Geszti Miklós, Horváth Ádám, Jüngling Mátyás, Karancz Máté, Kiss Ferenc, Kiss Olivér, Polgár András és Supák-Kiss Bálint.

Orbán László edzi az RKC FU11-es csapatát. A fiúknak már öt meccsnapjuk volt ebben az időszakban: október 13, október 27, november 10, november 23 és december 8. A fiúk kitartóak az edzéseken, a mérkőzéseken is próbálnak a megbeszéltek szerint, az edzéseken elhangzottak és tanultak alapján teljesíteni.
A csapat tagjai: Andrási Levente, Bedenek Bálint, Bogdán Lajos, Bőhm Dominik, Fekete Dominik, Horváth Ádám, Horváth Áron, Horváth Csaba, Jeszencsák Milán, Jüngling Mátyás, Kiss Ferenc, Milánkovics Dávid, Nagy Zsombor, Polgár András, Szakonyi Andor és Tulézi Viktor.
Eredmények

A 14 éves fiú korosztály edzője Lebár Bence. Ő a következőket mondta el a fiúk teljesítményéről: “Jól indult a szezonunk, a kevés létszám ellenére. Sajnos a bajnokság közepére elfogyott a lelkesedésünk, ami talán annak tudható be, hogy kicsit elfáradt a csapat és ezért nem sikerült bejutnunk a felsőházi rájátszásba. Remélhetőleg jót fog tenni ez a kis pihenő a srácoknak.” FU14-es csapatunknak öt meccsnapja volt: Szeptember 21, október 5, október 19, november 17, december 1.
Csapattagok: Balaskó Barnabás, Battyáni Balázs Fuisz Kristóf, Jáger Máté, Lipők Levente, Papp Ákos, Ritecz Péter, Tóth András és Világos Kornél
Eredmények

Takács László vezetésével serdülő csapatunk is részt vesz a küzdelmekben. Az edző értékelése: “Kényszerhelyzetben voltunk a szezon előtt! Sajnos többen elmentek tőlünk. A serdülőbajnokság III. osztályában kellett indulnunk, ahol a korosztályhoz képest nagyon fiatalok voltunk. Volt több olyan pozitív mérkőzésünk, amire azt mondom, hogy reményt adott. Kiemelném a Csurgó ellen hazai mérkőzésünket, ahol jóval erősebb keretű csapat ellen egy nagyon szoros mérkőzést játszottunk, sokáig nekünk állt a zászló, a végén azonban kiütköztetek a fáradtság jelei, ezért kaptunk ki. Bízom benne, hogy tavasszal a sérülések elkerülik csapatunkat, és remélem, hogy a lábtöréséből felépülő Széplábi Engelbert ill. a többiek jobb tavaszt fognak produkálni.”
Csapattagok: Csordás Krisztofer, Hevesi Krisztián, Hobok Norbert, Kalmár Viktor, Kanyar József, Koósz Donát, Lipők Levente, Medeg Marcell, Pitz Bence, Szentgyörgyi Gergő, Széplábi Engelbert, Tóth András, Világos Kornél.
Eredmények

Férfi ifjúsági csapatunk Jeszencsák Edvin vezényletével veszi az akadályokat a bajnokságban. Az edző értékel: „A csapat 12 mérkőzést játszott az őszi idényben, melynek mérlege 8 vereség és 4 győzelem, így a 13-as mezőnyből 8 ponttal a 9. helyen zártuk az őszi szezont.
Annak ellenére, hogy a tabellán elfoglalt helyezéssel nem éppen lehet dicsekedni, így a szezon végére, amikor is a lejátszott mérkőzések alapján megtapasztalhattuk azt, hogy mezőnyben szereplő csapatok milyen játékerővel rendelkeznek, ha egy mondattal  kellene értékelni a csapat teljesítményét, azt mondanám, elégedett vagyok a fejlődéssel és egy mérkőzés kivételével, a találkozókon mutatott küzdeni akarással.
Az idei bajnokságra  összeállt, és egyben jelentős mértékben megváltozott játékoskerettel, tulajdonképpen mindent újra kellett építenünk, ahhoz képest, amit az előző szezon végére kialakítottunk. Ez alatt leginkább a csapat számára leghatékonyabbnak mutatkozó felállást, illetve taktikát kell érteni, mind a támadó, mint pedig a védőtérfélre gondolva.
Az alsóházból érkezve az utolsó mérkőzésünket a listavezető PEAC otthonában játszottunk, és az a teljesítmény, amit a csapat ezen a mérkőzésen mutatott, azt hiszem egy remek kiteljesedése volt annak a fejlődési folyamatnak melyen, egyet gondolva és akarva, edzésről-edzésre, bajnokiról-bajnokira végig tudtunk menni.
Természetesen nem csak dicsérni tudom a mögöttünk hagyott szezont, mert nem minden esetben voltam elégedett az edzéslátogatottsággal, vagy éppen egy-egy mérkőzésen az adott koncentrációval, illetve egy-két esetben a küzdés hőfokával, de az összegzés, vagy éppen a végkifejlet, végül is jó okot ad arra, hogy a még jobb teljesítmény elérésének reményében várjuk a tavaszi folytatást.
Köszönet elsősorban a játékosoknak, továbbá a csapat nevében mindenkinek, aki a háttérből valamilyen formában segített, támogatott bennünket a szezon során!”
Csapattagok: Andik Dorián, Czene Benjamin, Csomós Domonkos, Csonka Patrik, Haracsi Barna, Hevesi Krisztián, Horváth Dávid, Horváth Dominik, Kanyar József, Karsai Gábor, Pitz Bence, Radák Soma, Szentgyörgyi Gergő, Tóth Simon, Tóth Tamás, Zachariás Márton.
Eredmények

Gratulálunk a fiúknak, további jó felkészülést és mérkőzéseket kívánunk. A téli szünetre jó pihenést, kellemes ünnepeket! Az összefoglalót összeállította Bujtás László és Ormai Bálint.

leave a comment

Create AccountLog In Your Account