Férfi ifjúsági csapatunk győzelemmel zárta a bajnokságot

Férfi ifjúsági csapatunk győzelemmel zárta a bajnokságot

Férfi ifjúsági csapatunk győzelemmel zárta a bajnokságot

Harmadosztályos férfi ifjúsági csapatunknak is vége van a 2018/2019 évi bajnokságnak. A fiúk jól szerepeltek, úgy néz ki, a középmezőnyben végeznek. Az utolsó két mérkőzés összefoglalóját Jeszencsák Edvin, a csapat vezetőedzőjének tollából olvashatjátok.

Férfi ifjúsági III. osztály (május 10.)
RKC – Tunsgram SE Nagykanizsa
18-20 (félidő: 8-9)

Jegyzőkönyv

Az őszi szezonban mondhatni átszaladt rajtunk a nagykanizsai alakulat, így akkor, számunkra csak a tisztes helytállás maradt.  Férfias, kemény küzdelemre készültünk, azzal a céllal, hogy javítani igyekszünk az egymás elleni mérlegen. A szakadatlan küzdeni akarásnak köszönhetően a visszavágón ennél sokkal többet sikerült kihozni a találkozóból. Több alkalommal vezettünk is, és még a lefújás előtti percekben is nyitott volt a pontok sorsa. Külön öröm volt számunkra, hogy mindvégig lépést tudunk tartani az egyik dobogós helyre esélyes csapat ellen. Ezen a találkozón mindkét csapat főként a védekezésre fordította a hangsúlyt. Elmondható, hogy az egész mérkőzés alatt hatékonyan működött a védelmünk, egy rendkívül jó kapusteljesítmény előtt. Talán ez egy kissé a támadás rovására ment. A pont vagy esetleg mindkét pont megszerzéséhez elengedhetetlenül fontos lett volna, elöl, egy árnyalatnyival jobb helyzetkihasználás, vagy éppen egy kicsivel kevesebb technikai hiba elkövetésére.

A pontok hiányában is nagyon dicséretes eredmény született, gratulálok a fiúknak!

Gólszerzők: Miháldinecz József: 5; Czene Benjamin: 5; Tóth Simon: 4; Csonka Patrik: 1; Csomós Domonkos: 1; Horváth Dominik: 1; Zachariás Márton: 1.

Férfi ifjúsági III. osztály (május 12.)
RKC – MK Pelikán-Siklós KC
27-24 (félidő: 13-10)

Jegyzőkönyv

Péntektől vasárnapig nem sok idő maradt a pihenésre, ráadásként siklósi ellenfelünk a Nagykanizsához hasonlóan, a mienknél erősebb játékerőt képvisel, így nehéz feladat várt ránk az utolsó fordulóban.

Különleges 60 perc elé néztünk, ugyanis öt játékosunk Csomós Domonkos, Czene Benjamin, Karsai Gábor, Miháldinecz József, Zachariás Márton utolsó mérkőzésüket vívták ifjúsági mezben. Mind az ötükről elmondható, hogy az az időszak, melyet velünk, az RKC ifiben eltöltöttek sportolóként és emberileg is rendkívül példaértékű volt azok számára, akik maradnak! Ezt nem lehet eleget emlegetni, de Itt is sok-sok köszönet érte!

A szívem mélyén nagyon bíztam benne, hogy azok számára és természetesen az egész csapat számára a „búcsúmérkőzés” győzelemmel végződik, és így is lett. Fantasztikus összpontosítottsággal és szívvel mentünk bele a mérkőzésbe, amit a rövid pihenő ellenére, egészen a lefújásig hozni tudott a csapat. Jellemzően energikus, ötletes támadó játék illetve hatékony védekezés, és egy ismét rendkívüli kapusteljesítménynek köszönhetően végig vezetve megérdemelten nyertük meg a mérkőzést!

Azt nem lehet sem papíron, sem pedig szavakban kifejezni, hogy milyen érzés győztesként befejezni egy erősebb csapat ellen vívott mérkőzést, azzal a ténnyel, hogy Csomit, Zakit, Benit, Jocát, Gabit többet nem látjuk az ifiben, ezt át kell élni, fantasztikus élmény volt!

Köszönöm még egyszer minden játékosnak, nagyon szép csapatmunkát produkáltak! Így a bajnokság befejezésével, pedig az egész csapat nevében köszönöm szurkolóink biztatását, a szülői támogatást, Szabó Bencének a számos biztonságos és pontos utazást, és nem utolsósorban a clubvezetésnek a feltételek biztosítását!

A csapat összeállítása:

Kapusok: Karsai Gábor, Haracsi Barna
Szélsők: Andik Dorián, Horváth Dávid, Czene Benjamin, Radák Soma
Irányító-átlövők: Csonka Patrik, Tóth Simon, Csomós Domonkos
Irányító: Miháldinecz József
Beállók: Lukács Dávid, Zachariás Márton, Horváth Domink

leave a comment

Create AccountLog In Your Accountloading