Erre nem sokan számítottak

Erre nem sokan számítottak

Erre nem sokan számítottak

Felnőtt férficsapatunk alaposan felborította a papírformát, s végig vezetve aratott háromgólos, előzetesen aligha várt győzelmet a Nagykanizsai Izzó SE felett az NBII-es pontvadászat 15. fordulójában.

Március második szombatján jutottunk el oda, hogy a 2018-as esztendő addigi legnehezebb mérkőzése várjon a bronzéremért harcba szálló együttesünkre, amely a másodosztályú terveket szövögető piros–kékkel szemben nem számított favoritnak, de a hazai pálya mindenképpen mellette szólt. A nagyatádi esélyeket azonban lényegesen csökkenthette az a három tény, miszerint a tizenhárom mérkőzésen 92 találatot jegyző, ezzel a házi góllövőlistát vezető Gelencsér Lászlóra, valamint a védekezésben alapembernek számító Varjas Péterre, ráadásképpen pedig Jancsik Bencére sem számíthatott Takács László.

A két csapat hazai és idegenbeli mutatói érdekes képet tükröztek, hiszen amíg a mieink pályaválasztóként hat győzelem mellett egyetlen vereséget szenvedtek, addig az Izzó SE vendégként ugyanilyen mérleggel rendelkezett. A Rinyamenti KC saját közönsége előtt 2017. december 9-én a Kalocsai KC ellen kapott ki minimális különbséggel (26–27), míg a dél–zalaiak két héttel korábban, a listavezető Nemzeti Kézilabda Akadémia U22 vendégeként maradtak alul (25–19).

A Madarász–alakulat az idei szezonban tizennégy forduló alatt mindössze háromszor veszített pontot, ugyanakkor az általunk tavaly ősszel 35–26-ra legyőzött Sport36-Komló U22 február közepén bizonyította, hogy nem lehetetlen megfogni a piros–kékeket (25–25). Hasonló tett a mieinktől komoly fegyvertény lett volna, de amikor a nyolcadik percben 5–1 állt az eredményjelzőn, akkor bizony többekben is felmerülhetett a gondolat, hogy a látottak alapján akár benne lehet a papírforma borítása.

Csapatunk remek játékkal rukkolt ki, s előnyét fokozatosan növelve a 17. minutumban már 11–5-re vezetett! A nagykanizsaiak a következő kettő percet azonban 4–0-ra abszolválták, így pedig nagyon rövid idő alatt visszajöttek a meccsbe. A szünetig hátralévő periódusban kettő és négy gól között ingadozott a különbség, de ami a legfontosabb, hogy a mieink nem adták ki kezükből az előnyt, s féltávnál 16–14-s részeredményt rögzíthettünk.

A második játékrész elején minden ott folytatódott, ahol a felek abbahagyták, majd a vendégek 20–16 után újfent felkapaszkodtak, s hét perc alatt mínusz egyig zárkóztak (20–19). Ekkor még negyedóra volt hátra a találkozóból, amely kis ideig ismét háromesélyessé vált, de Kozics László és Horváth Richárd góljai a legjobbkor jöttek (47.p.: 22–19). Együttesünk ezután megfontolt játékkal, hosszú lefolyású támadásokkal operált, mindeközben az előny stagnált, sőt nyolc minutummal a vége előtt négygólosra duzzadt (24–20).

A látottak alapján úgy tűnt, a bravúrgyőzelmet már nem lehet elvenni a Takács–alakulattól, ámde Bojtor Dávid 55:55-nél négyperces kiállítást, a vendégek pedig sanszot kaptak. Ezek az esélyek nem sokkal később szertefoszlottak, ugyanis az Izzó SE részéről előbb Tóth Simon (56:16), majd Kisgéczi Patrik (57:35) állt ki két minutum erejéig, mindeközben egy viszonylag gyors duplának köszönhetően még magabiztosabbá vált a nagyatádi siker (58.p.: 26–21).

Az utolsó percre kanyarodva a lelátón felzúgott a “Szép volt fiúk! Szép volt fiúk!” rigmus, s bár a mérkőzés utolsó két gólját a vendégek jegyezték, mindez nem árnyékolta be játékosaink és a nagyatádi tábor hangulatát. Röviden összefoglalva elmondható, hogy erre nem sokan számítottak, de csapatunk teljesen megérdemelt győzelmet aratott az NBI/B-be igyekvő, jóval esélyesebbnek tartott dél–zalai vendégek felett.

NBII DÉL–NYUGAT 2017/2018 – 15. FORDULÓ
Rinyamenti KC – Nagykanizsai Izzó SE
26 – 23 (16 – 14)

Nagyatád, Városi Sportcsarnok, 150 néző
Vezette: Hornyik Zsolt, Zörgő Róbert
Versenybíró: Jüngling Károly

Rinyamenti KC: Zsobrák – Horváth R. 2, Bojtor 9 (4), Magyar 1, Kozics A. 4, Kiss M. 3, Horváth M. 1
Csere: Buzás (kapus), Horváth G. 2, Kozics L. 2, Takács L. 2, Kocsis, Németh K., Szalai A., Talián
Játékos–edző: Takács László

Nagykanizsai Izzó SE: Nagyvizeli – Bándi 6, Jónás 1, Hári 2, Csalló 6 (2), Kiss G. 5, Tóth S. 2
Csere: Török R. (kapus), Lebár 1, Babati, Füle, Gilitsch, Kisgéczi, Tompek, Vadász
Vezetőedző: Madarász Péter

AZ EREDMÉNY ALAKULÁSA:
02. perc: 01–01
08. perc: 05–01
14. perc: 08–03
17. perc: 11–05
20. perc: 11–09

35. perc: 18–15
37. perc: 20–16
44. perc: 20–19
48. perc: 22–20
52. perc: 24–21

Hétméteresek: 7/4 illetve 3/2
Sárga lap: Horváth G. (10.p.), Horváth R. (11.p.), Magyar (16.p.) illetve Kisgéczi (12.p.), Jónás (14.p.), Kiss G. (21.p.), Madarász Péter (49.p.)
Kiállítások: 12 perc illetve 12 perc

MESTERMÉRLEG

Takács László: ” – Szép számú közönség előtt szerettünk volna egy jó kis mérkőzést játszani a feljutásra esélyes nagykanizsaiakkal. Az előjelek meglehetősen rosszak voltak, hiszen alapvetően is két játékosunk hiányzott, ráadásul kevéssel a találkozó előtt dőlt el, hogy Jancsik Bencére sem számíthatunk, így átlövő hiányban szenvedve Kiss Miklós jelentette a kényszermegoldást. Mint utólag kiderült, ez a kényszer szülte helyzet jól sült el, ráadásul a jobb oldalon Bojtor Dávid kiemelkedő teljesítményt nyújtott. Remekül kezdtük a meccset, a védekezésünk rögtön az elején nagyszerűn összeállt, ebből profitálva sikerült könnyebb gólokat is szereznünk. A vendégek azonban nem adták olcsón magukat, folyamatosan kapaszkodtak, zárkóztak fel ránk, így végül kétgólos előnnyel térhettünk szünetre. A második félidőben felváltva estek a gólok, majd egy jó szériának köszönhetően 20–16-ra megléptünk. A folytatásban hosszú lefolyású támadásokat és kemény védekezést kértem, nem titok, a megnyugtató előnyünk megtartása volt a cél, s mindezt maximálisan meg is valósította a csapat. A véghajrában egy négyperces kiállítás ugyan sanszot adott a vendégeknek, de szerencsére óriásit küzdve sikerült megszereznünk az előzetesen nem várt győzelmet. Gratulálok a fiúknak, egyúttal köszönjük a közönség biztató támogatását!”

Madarász Péter: ” – Először is gratulálok a nagyatádi csapatnak, ellenfelünk a játék minden elemében fölénk nőtt. Sem támadásban, sem az első félidőben védekezésben, sem lerohanásban nem tudtuk nemhogy maradandót alkotni, de még olyan alapot sem kialakítani, ami egy feljutásért küzdő csapatnál elvárható lenne. A hazaiak magasan felülmúltak bennünket győzni akarásban és hozzáállásban is. Úgy gondolom, néhány játékosom elhitte, hogy a bab is hús, ezzel együtt elég felmenni a pályára és megnyerjük a meccset. Mindettől függetlenül nem változott semmi, igaz, az előnyünk valamelyest csökkent az üldözőkhöz képest, de a sorsunk a saját kezünkben van. Bízom benne, hogy a játékosaim tanulnak a hibákból és elfogjuk érni a céljainkat.”

*****
IFJÚSÁGI III. OSZTÁLY DÉL–NYUGAT 2017/2018 – 15. FORDULÓ
Rinyamenti KC – Nagykanizsai Izzó SE
22 – 22 (09 – 10)

Nagyatád, Városi Sportcsarnok, 100 néző
Vezette: Bán-Farkas László, Kiss Napsugár

Rinyamenti KC: Karsai – Bogdán 5, Németh K., Csomós 2, Miháldinecz 2, Jancsik Á. 5, Erdelecz 3 (1)
Csere: Haracsi (kapus), Gresa 3, Czene 2, Horváth Dá., Horváth Do., Lukács, Németh P.
Vezetőedző: Jeszencsák Edvin

Hétméteresek: 2/1 illetve 5/4
Kiállítások: 4 perc illetve 4 perc

MESTERMÉRLEG

Jeszencsák Edvin: ” – Tudtuk, hogy egy nehéz, de ezzel együtt egy jó és küzdős mérkőzés vár ránk, a Nagykanizsai Izzó SE egy fizikálisan és taktikailag is jól felkészített csapat. A tavaszi első fordulóban nyújtott remek szereplésünket követően, sajnos meccsről–meccsre gyengült a csapat teljesítménye, így meglehetősen nehéz helyzetben, vagy azt is mondhatnám, hogy a gödörben tartózkodva léptünk pályára a bajnokság egyik legerősebb csapata ellen. A legnehezebb feladat a fejekben való rendrakás volt. Visszagondolva a mérkőzés pillanataira ez maximálisan sikerült. Mindenki a lehető legjobb formáját és harcmodorát igyekezett mutatni a pályán, melynek köszönhetően egy rendkívül éles, ki–ki mérkőzésen sikerült itthon tartanunk egy pontot. A véghajrá döntő pillanataiban sajnos több ziccert elhibáztunk, de szinte minden gól nélküli támadásunkat sikerült kijavítanunk egy–egy rendkívül kemény és koncentrált védekezéssel, vagy egy–egy bravúros kapusteljesítménnyel. Annak ellenére, hogy ismét több fehér színű hajszállal tértem haza, azt kell mondanom, hogy egy nagyon élményszerű és színvonalas mérkőzést sikerült valóra váltanunk, melyhez mind a Rinyamenti KC, mind pedig a Nagykanizsai Izzó SE csapatát nagybetűs dicséret illet! Gratulálok fiúk, remek teljesítmény és csapatmunka volt! Köszönjük a nézőtéri biztatást!”

leave a comment

Create AccountLog In Your Accountloading