Elkezdődött a munka

Elkezdődött a munka

Elkezdődött a munka

Negyvenöt nap szünet után ismét munkába állt felnőtt női csapatunk, amely július 24-én megkezdte a több, mint hét hetes intenzív felkészülési időszakot a 2017/2018-as szezonra.

Rohan az idő. A Városi Sportcsarnok felé bandukolva Koncz Zsuzsa ismert dala juthatott eszünkbe, hiszen szinte alig ért véget az előző évad, s már el is kezdődött a munka az új szezonra. Igazi nyári időben, jókedvű, kipihent játékosok, elgondolkozó stábtagok és elszánt arcok jellemezték a gyülekezőt. Az első edzésnapon Brezovszky Fióna igazoltan maradt távol, ellenben ott voltak az újonnan érkezők, nevezetesen Koronczai Loretta és Kovács Dorina.

A nyitónap hivatalos csapatfotózással vette kezdetét, miközben Mato Matijevic honlapunknak elmondta: az első néhány foglalkozás a ráhangolásról szól, majd fokozatosan egyre keményebb erőfejlesztő munka vár a csapat tagjaira. Lányaink az esetek jelentős részében a Mudin Imre Sportcentrumban található atlétikapályán indítják a napot, majd délutánonként a Városi Sportcsarnokban folytatódik a munka.

A mieink augusztus 12-én a horvátországi Verőcén játsszák le első nyári felkészülési mérkőzéseiket. Együttesünk rögtön egy nemzetközi tornán szerepel a házigazda ŽRK Tvin Virovitica, a ŽRK Zrinski Čakovec és a ŽRK Grubišno Polje társágában. A folytatásban augusztus 16-án (idegenben) és 18-án (hazai pályán) a Mohácsi TE lesz az ellenfél, majd augusztus 26-án Nagyatádon kerül sor egy hatcsapatos nemzetközi felkészülési tornára, melynek szervezése jelenleg is zajlik.

Csapatunk szeptember 3-án Dugo Selo felé veszi az irányt. A Zágrábtól 20 km-re fekvő kisvárosban a mieink egy háromcsapatos tornán szerepelnek, mégpedig a házigazda ŽRK Dugo Selo ’55 és a szlovén ŽRK Krka Novo mesto ellenében. Az NBI/B küzdelmei a szeptember 9–10-i hétvégén rajtolnak és teljességhez tartozik, hogy lányainkra szeptember negyedik hetében – várhatóan 20-án – már Magyar Kupa–mérkőzés is vár.

leave a comment

Create AccountLog In Your Account