Egy győzelem, két vereség a fővárosban

Egy győzelem, két vereség a fővárosban

Egy győzelem, két vereség a fővárosban

Női csapataink szempontjából nem alakult jól a hétvége a fővárosban. Megfogta a Pénzügyőr NBI/B-s női csapatunkat és másodosztályos ifjúsági női gárdánkat is. Serdülő leányaink tudtak csak győzedelmeskedni, Csepelről hozták haza a pontokat.

NBI/B női felnőtt (március 2.)
Pénzügyőr SE – RKC
40-21 (félidő: 21-11)

Jegyzőkönyv

Az őszi fordulóban izgalmas, kiélezett küzdelmet vívott NBI/B-s felnőtt női csapatunk a Pénzügyőr SE ellen. Bár akkor sem tudtunk győzni (31-32 hazai pályán), most elsöprő győzelmet arattak a csapatunk felett. Az okokat, megoldásokat Katona Sándor vezetőedző vezényletével keresik, elemzik, és a soron következő hazai megmérettetésre már reméljük újra együtt lesz a csapat testben és lélekben is. A mester a következőket mondta a súlyos vereségről:

“A címszó lehetne az, hogy lemostak minket a pályáról. A miértjét azt még elemezzük. Tulajdonképpen az alapfelállásunk a védekezésben periódusokban kielégítő volt; ez mégsem volt feszes sajnos és az egyéni hibák, illetve a játékhoz való hozzáállás megpecsételte a sorsunkat és ennek az eredménye lett a nagy arányú, súlyos vereség. Véleményem szerint a csapat lelkileg nem nagyon tudott felkészülni erre a mérkőzésre, befolyásoló tényezők lehettek a betegségek és egyéb problémák, háttértényezők. Igyekeztünk ráhangolódni a mérkőzésre, ezért már előtte lévő nap elutaztunk, ez sem segített a csapaton.

A csapatra jellemző az idei szezonban, hogy nagyon hektikus – egyszer fenn, egyszer lenn. Ez miatt küzdünk, hogyha egyszer fenn vagyunk a csúcson, akkor utána nagyon mélyre tudunk kerülni. Természetesen van kiút, ezt elemezzük, keressük. Célom, hogy a cseresort és az ifistákat is többet játszassam, így a későbbiekben, ha ilyen helyzetbe kerülünk, legyen mihez nyúlni és ők is meccsben lehessenek.”

Március 9-ig biztosan összeszedik újra maguk a lányok, hiszen most a tabella utolsó helyén álló Szombathelyi Haladás látogat hozzánk (március 9, szombat 18 óra, Nagyatádi Városi Sportcsarnok). Ősszel 10 góllal nyertünk ellenük idegenben, most is nagy reményeket fűzünk a megmérettetéshez. Mindenkit sok szeretettel várunk, gyertek szurkolni, hajrá RKC!

Női ifjúsági II. osztály (március 2.)
Pénzügyőr SE – RKC
39-33 (félidő: 22-15)

Jegyzőkönyv

Októberben sikerült ifjúsági csapatunknak megállítani a Pénzügyőrt hazai pályán, akkor 32-26-ra győzedelmeskedtünk a tabellán jelenleg egyel előttünk álló ellenfél fölött. Most sajnos nem jött össze a pontszerzés, még úgy se, hogy a második félidőt egy góllal nyertük.

Nagy Renáta vezetőedző a következőket mondta el a mérkőzésről: “Sokat utaztak a lányok, korai időpontban volt a meccs, ez is közrejátszott a vereséghez. Finta Dóri hiányzott a játékból, nagyon kevesen voltunk, nem tudtunk összpontosítani, kapkodtunk. Feladatunk most a következő mérkőzésre koncentrálni.”

Március 9-én itthon fogadjuk a Szombathelyi Haladást, ők 7 ponttal vannak előttünk a bajnokságban. 16 órától a lányok a pályán!

Leány serdülő II. osztály (február 28.)
Csepel DSE – RKC
16-20 (félidő: 10-8)

Jegyzőkönyv

Kurucz Ivett csapata február utolsó napján Csepelre látogatott. Az ellenfél is a tabella középmezőnyében áll, mint mi, ehhez mérten kiegyenlített mérkőzésre lehetett számítani. Bár ősszel simán 24-16-ra hoztuk a találkozót itthoni pályán, most kiélezettebb volt a küzdelem, nem beszélve arról, hogy a félidőben még a csepeliek vezettek, de erős védekezésünknek köszönhetően meg tudtuk fordítani az eredményt. Az edző véleménye:

“Nagyon nehéz mérkőzést játszottunk, amiben a bíróknak is nagy szerepe volt; szerencsére a lányok hatalmasat küzdöttek egymásért. Támadásban sok hibánk volt, de agresszívan védekeztünk és így sikerült elhozni a 2 pontot. Tratnyek Bonitát szeretném kiemelni, aki az elejétől a végéig kiválóan irányította a csapatot!”

A lányok tovább készülnek, jelenleg a bajnokság 5. helyén állnak. Március 9-én itthon lépnek pályára 14 órától, sok szeretettel várunk mindenkit!

leave a comment

Create AccountLog In Your Accountloading