Arannyal felérő ezüst

Arannyal felérő ezüst

Arannyal felérő ezüst

Nem tudta sikerrel venni az utolsó akadályt az ifjúsági III. osztályban érdekelt korosztályos csapatunk, amely a bajnoki döntőnek beillő mérkőzés féltávjánál hatgólos hátrányban volt, majd végül tízzel kapott ki a Kalocsai KC-től.

Május második hétvégéjén újabb pontvadászatok tekintetében következett az utolsó forduló, s a szezonzáró egyik legnagyobb kérdésében a Jeszencsák Edvin által irányított együttesünk érdekelt volt. A 22. fordulóban ugyanis a Kalocsai KC – Rinyamenti KC találkozó volt hivatott dönteni az aranyról, melyhez a házigazdáknak már egy esetleges iksz is elég lett volna, ám a mieinknek mindenképpen két pont kellett a bajnoki címhez.

Azt azért gyorsan hozzá kell tenni, hogy a mieink ezüstérme e mérkőzés eredményétől függetlenül már biztos volt, s ezzel már önmagában elégedettek lehettünk, hiszen a szezonrajt előtt reálisan nézve nem kalkuláltunk a medálszerzés lehetőségével. A Jeszencsák–alakulat szereplése tehát kellemes színfoltja volt az évadnak, melyre az utolsó körben a Dél–Alföldön lehetett feltenni a koronát.

Az őszi odavágón a mieink 28–16-ra verték hazai pályán a KKC-t, amely remekül kezdte a szezonzárót, hiszen Szvétek Balázs tanítványai a 4. percben 3–0-ra, három minutummal később pedig már 6–1-re vezettek. Hidegzuhany volt ez a javából, s 06:24 állt a táblán, amikor az első nagyatádi időkérés szakította félbe a meccset. Ennek köszönhetően nagyjából sikerült is rendezni a sorokat, a 15. percre fordulva 7–6-s részeredményt rögzíthettünk, de az egyenlítés nem jött össze, sőt, két gyors találat után 9–6-ra módosult az állás.

Magyar Barnabás duplájával gyorsan minimálisra csökkent a hátrány, ámde ennek csak nagyon rövid ideig örülhettünk, hiszen a hazaiak 10–9 után a szünetig hátralévő öt percet 5–0-ra hozták, így ismét megnyugtató előnyre tettek szert.

A mieink gólcsendje a fordulást követően masszívan kitartott, a 44. minutumban (!) jártunk akkor, amikor újabb nagyatádi találatnak tapsolhattunk. Ez egyben azt jelentette, hogy csapatunk kilencedik és tizedik gólja között közel húsz perc telt el! Ennek tükrében a hátralévő időben nem volt kérdés, a házigazdák a kilenc–tízgólos előnyüket tartva lehozták a meccset, s felülhettek a trónra.

IFJÚSÁGI III. OSZTÁLY DÉL–NYUGAT 2017/2018 – 22. FORDULÓ
Kalocsai KC – Rinyamenti KC
23 – 13 (15 – 09)

Kalocsa, Városi Sportcsarnok, 100 néző
Vezette: Bába Sándor, Horváth Péter

Rinyamenti KC: Karsai – Bogdán 2, Csonka, Magyar B. 7, Miháldinecz 1, Jancsik Á. 3, Czene
Csere: Haracsi (kapus), Csomós, Erdelecz, Gresa, Horváth Dá., Horváth Do., Lukács D., Németh K., Zachariás
Vezetőedző: Jeszencsák Edvin

Hétméteresek: 1/1 illetve –
Kiállítások: 6 perc illetve 10 perc

MESTERMÉRLEG

Jeszencsák Edvin: ” – A mérkőzést nem sikerült jól kezdenünk, a támadótérfélen nyögvenyelősen alakítottuk ki a helyzeteinket és ráadásul sorra elvétettük a lehetőségeinket. A védekezésünk sokkal jobbnak mutatkozott ennél, azt gondolom, idegenben a 23 kapott gól rendben van, ezzel a számmal vagy hasonlóval már számos mérkőzést megnyertünk, de a mai döntőn sajnos túl sokat betliztünk a támadótérfélen. Természetesen ez általában megbosszulja magát, így történt ez most is. A kalocsai fiatalok viszont nagyon összeszedetten voltak képesek kihasználni ez irányú gyengeségünket, szinte minden sikeretlen támadásunkra góllal tudtak válaszolni, így fokozatosan növelték előnyüket. Gratulálok a bajnokcsapatnak és Szvétek Balázs edzőkollégámnak, igazán jól kézilabdáztak a mai napon! Annak ellenére, hogy ezúttal nem győztesként hagytuk el a pályát, egy nagyon sikeres és szép szezont tudhatunk magunkénak. Jócskán túlszárnyaltuk az előzetesen megfogalmazott célkitűzésünket, ráadásul azzal a tudattal szereztük meg az előkelő második helyet, hogy mezőnyben, hazai pályán egyedül mi voltunk képesek megverni a bajnokcsapatot több, mint tíz góllal! Nagyon büszke vagyok a srácokra, példaértékű küzdőképességgel játszották végig a szezont, és a közösségből irigylésre méltó CSAPAT formálódott a közösen együtt töltött idő alatt. Bravó, Srácok! Ezúton is, a csapat nevében is szeretném megköszönni a klubvezetésének a szereplésünkhöz nyújtott tárgyi, anyagi feltételek biztosítását, Vörös Sándor kolléga tudósításait, Gálovics Márk fotóit és nem utolsó sorban szurkolóink töretlen biztatását!”

leave a comment

Create AccountLog In Your Accountloading