A tűzzel játszottunk

A tűzzel játszottunk

A tűzzel játszottunk

A sereghajtó VKLSE Győr alaposan megizzasztotta felnőtt női csapatunkat, amely a szünetben még háromgólos hátrányban volt, de az utolsó negyedórában nyújtott teljesítményének köszönhetően végül négy találattal jobbnak bizonyult.

A számszerű adatok tükrében kötelező feladat várt az NBI/B-s pontvadászat 20. fordulójában lányainkra, akik komoly favoritként várhatták a kisalföldiek elleni hatvan percet. Ha létezik olyan mérkőzés, amikor minden egy csapat mellett szól, akkor ez bizony abba a kategóriába tartozott, de ahogy Mato Matijevic fogalmazott: egyetlen ellenfelet sem szabad lebecsülni, s éppen emiatt fegyelmezetten és maximális komolysággal kell a meccshez állni.

Az őszi szezonban fordított szereposztásban sikerült begyűjteni a két pontot (25–36), azonban a Csomor–alakulat akkor is sokáig komoly ellenállást tanúsított. A VKLSE Győr összességében nézve veszíteni való nélkül látogatott Nagyatádra, s ahogy szokták mondani, ez a helyzet mindig veszélyes tud lenni. A vendégek szakvezetője a mérkőzést megelőzően elmondta, nekik minden meccsen meg kell próbálni meglepetést okozni, ehhez azonban teljes koncentrációra, illetve a hibák számának lecsökkentésére van szükségük.

Az elmúlt években ebben a leosztásban nem kellett izgulnunk, hiszen a mögöttünk hagyott hat esztendőben pályaválasztóként rendre biztosan sikerült bezsebelni a pontokat Kárpáti Katalinékkal szemben (35–25, 35–31, 43–24). A papírforma ezúttal is valami hasonlót sejtetett, ráadásul a mieink esélyeit az a tény is növelte, miszerint a VKLSE Győr mindössze tizenegy játékossal érkezett, többek között a házi góllövőlistát 89 találattal vezető Takács Rebeka, illetve az eddig 64 gólt jegyző dr. Csupor Csenge sem tartott társaival.

A győzelmi kényszert, s az ezzel járó nyomást együttesünk nem kezelte túlzottan jól. Bár sokan arra számítottak, végül nem domborodott ki a tabellán látható szakadéknyi különbség a felek között, akik az első negyedórában egymás nyomában haladtak, hol az egyik, hol a másik csapat volt minimális előnyben. A szűk kerettel érkező, tartalékos összetételben szereplő vendégek nagyszerűen küzdöttek, ráadásul, amikor 10–9 után három perc alatt 12–9-re fordítottak, majd nem sokkal később már 16–12-re vezettek, akkor úgy tűnt, hogy ebből komoly baj is lehet.

Együttesünk nem találta a játékát, a védekezés végig átjáróház volt, szóval finoman szólva sem működött olajozottan a gépezet. Harminc perc játék után nem kis meglepetésre 17–20 állt az eredményjelzőn, ami azért sok mindent elárulhat az első felvonásban történtekről. A szünet talán a legjobbkor jött, s a fejmosás hatásosnak is bizonyult, hiszen a második játékrész elején egy 6–1-s rohamnak köszönhetően hosszú idő után sikerült visszavenni a vezetést (22–21).

A folytatásban megismétlődött az első félidő forgatókönyve, vagyis, hogy egyszer az egyik, egyszer a másik együttes kezében volt a vezetés. A 43. percben 27–28-s részeredményt rögzíthettünk, azonban érezhető volt, hogy az addig csere nélkül (!) játszó VKLSE Győr csapatunkon kívül a fáradtsággal is harcolni kezdett, s ebből kifolyólag a mieink a következő hat minutumot 7–1-re hozták. Tíz perccel a vége előtt hiába volt már közte öt, csendes lezárás helyett majdnem izgulnunk kellett, pláne, amikor a kisalföldiek támadást indíthattak a mínusz egyért, de Druzsin Rebeka védte az érkező lövést.

Mato Matijevic 58:00-nál ki is kérte utolsó idejét, melyet követően Kovács Dorina gyors duplája biztossá tette a nagyatádi sikert. Újfent visszaigazolást nyert, hogy tényleg mindig a kötelező a legnehezebb… A lényeg, hogy a tizenharmadik győzelemnek köszönhetően csapatunk megerősítette hatodik helyét a bajnoki tabellán, s mivel a Szekszárdi FGKC 24–23-ra nyert a Mohácsi TE otthonában, folytatódik a kiélezett versenyfutás a közvetlen élboly mögött.

NBI/B NYUGATI-CSOPORT 2017/2018 – 20. FORDULÓ
Rinyamenti KC – VKLSE Győr
38 – 34 (17 – 20)

Nagyatád, Városi Sportcsarnok, 250 néző
Vezette: Holman Nóra, Kovács Ágnes
Versenybírók: Akácsos István, Nagyvizeli József

A Rinyamenti KC kerete: (4) Réb Fanni – (6) Barta Cintia – (8) Balaskó Andrea – (9) Rácz Adél – (14) Brezovszky Fióna – (17) Ángyán Blanka – (20) Wahid Mirjam – (22) Magó Anna – (23) Fuisz Rebeka – (27) Kovács Dorina – (46) Finta Dóra – (48) Varga Fruzsina – (77) Antal Anett – (88) Szalai Evelin – (89) Horváth Virginia – (99) Druzsin Rebeka

Kezdőcsapat: Druzsin – Antal A. 2, Horváth V. 2, Magó 9, Balaskó A. 3, Kovács D. 11 (2), Barta 7
Csere: Szalai (kapus), Réb F. 4, Ángyán, Brezovszky, Wahid
Vezetőedző: Mato Matijevic

A VKLSE Győr kerete: (3) Kárpáti Katalin – (8) Szabó Dorina – (10) Németh Klaudia – (11) Mészáros Réka – (12) Liszkai Krisztina – (13) Németh Veronika – (14) Németh Petra – (18) Pár Evelin – (21) Dakos Kira – (22) Kozári Klaudia – (42) Papp Petra

Kezdőcsapat: Liszkai – Németh P. 6, Szabó D. 9, Kárpáti 1, Mészáros R. 3, Németh V. 11 (5), Németh K. 4
Csere: Kozári
Edző: Csomor Tibor

AZ EREDMÉNY ALAKULÁSA:
05. perc: 02–02
10. perc: 06–06
18. perc: 10–09
21. perc: 10–13
24. perc: 12–16

33. perc: 19–21
36. perc: 22–21
43. perc: 27–28
47. perc: 30–28
50. perc: 34–29

Hétméteresek: 2/2 illetve 7/5
Sárga lap: Balaskó A. (8.p.), Magó (16.p.), Réb F. (26.p.) illetve Szabó D. (3.p.), Kárpáti (4.p.), Németh V. (29.p.)
Kiállítások: 2 perc illetve 6 perc

MESTERMÉRLEG

Mato Matijevic: ” – Az első félidőben azt hittük, hogy kiküldjük a mezt, s majd jön magától ez eredmény, de nem így lett. Nem pörögtünk rá megfelelően a meccsre, ez elsősorban a gyenge védekezésünkön látszott. A szünetben nagyjából sikerült rendezni a sorokat, a második játékrészben támadásban feljavultunk, ugyanakkor hátul továbbra is puhák és határozatlanok voltunk. A célunkat elértük, hiszen a két pontot megszereztük, de sokáig a tűzzel játszottunk. Lényegesen jobb játékot vártam a csapattól.”

Csomor Tibor: ” – Próbáltam a lányok válláról levenni a terhet, úgy mentünk ki a pályára, hogy legyen tartásunk, s amit kértem tőlük, meg is valósították. Azt gondolom, hogy sima, egyszerű játékkal mintegy negyvenöt percen keresztül meglepetést okoztunk. A hajrában belefáradtunk a meccsbe, nem volt minőségi cserénk. Eddig rendszerint beleszaladtunk a nagyarányú vereségekbe, amiket a lányok nagyon nehezen éltek meg, de most volt tartásunk, a szememben ez egy győztes meccs volt. Hogy mi hiányzott ahhoz, hogy két ponttal távozzunk? Az a három minőségi csere, akik otthon maradtak…”

leave a comment

Create AccountLog In Your Account