A papírformában bízva

A papírformában bízva

A papírformában bízva

Hosszú utazás vár a táblázat hatodik sorát elfoglaló felnőtt női csapatunkra, amely vasárnap kora délután a tizenegyedik helyen álló Pilisvörösvári KSK solymári otthonában szerezné meg szezonbeli tizenkettedik győzelmét.

Egyszer tényleg minden sorozat megszakad. A klasszikussá vált mondás beigazolódott, hiszen együttesünk csaknem hat hónap után, zsinórban aratott hét győzelem után a legutóbb fordulóban két góllal alulmaradt a Szekszárdi FGKC gárdájával szemben. Ez egyben azt is jelentette, hogy a Rinyamenti KC – remélhetőleg csak átmenetileg – valamelyest leszakadt a közvetlen élboly mögött, ugyanakkor a következő két hétben esedékes bajnokit a papírformának megfelelően illő lenne négy ponttal abszolválni. A soros ellenfél az a Pilisvörösvári KSK lesz, amely az elmúlt években a mennyet és a poklot egyaránt megjárta az NBI/B-ben.

A PKSK első ízben 2012 tavaszán jutott fel a másodosztályba, s a Nyugati–csoportban rögtön bronzérmesként végzett, majd a 2013/2014-s évadban 25 ponttal a hetedik helyen zárt. A Pest megyei klub a 2014/2015-s szezonban tizenkét pontot gyűjtött, ez pedig az NBII-be való kiesést jelentette. A vörösváriak gyorsan korrigálták kisiklásukat, ugyanis az északi régióban magabiztosan nyerték a bajnokságot, így a tavalyi szezont újfent az NBI/B-ben, egészen pontosan a Keleti–csoportban tölthették: 26 mérkőzésen 23 pontot gyűjtve tizenegyedikek lettek.

A pilisi kisváros együttese időközben komoly átalakuláson ment keresztül, ez pedig a jelenleg zajló szezonban éreztette és érezteti is hatását, hiszen a PKSK négy győzelemmel és tizennégy vereség áll a tizenegyedik helyen, hátránya már most tíz pont a még bentmaradásért érő kilencedik pozíciótól. A solymári albérletben szereplő ellenfél kerete a téli pihenő alatt több helyen is változott: a legnagyobb érvágását az őszi szezonban 86 gólt jegyző Vígh Patrícia Szentendrére igazolása jelentheti.

Érkezett ellenben Bab Ágota Gyopár (Duna-Pent NKSE) és Németh Kamilla (Kinizsi TTK), Ludvig Krisztinát pedig a Ferencvárosi TC bocsátotta kettős játékengedéllyel a pilisvörösváriak rendelkezésére. A teljességhez tartozik, hogy a gárda élén is változás történt, a tavasszal már az NBII-es Csepel DSE férficsapatát irányító Győrffy Sándor helyett a Solymári SC U12-s korosztályát is vezető Géber Károly felel a Pilisvörösvári KSK felkészítéséért, munkáját Kárpáti Miklós segíti.

Érdekesség, hogy a soros ellenfél a tavaszi öt mérkőzésen már több pontot gyűjtött, min az egész őszi szezonban, hiszen az évad második felében két győzelem mellett három vereséget szenvedett. A mieink számára intő jel lehet, hogy Burai Edináék nem kis meglepetésre mindkét pontot bezsebelték a Győri Audi ETO KC U18 otthonában (27–32), a legutóbbi hétvégén pedig mondhatni megsemmisítő csapást mértek a jövő szombaton Nagyatádra látogató VKLSE Győr gárdájára (43–22).

” – Egy felszálló ágban lévő csapathoz látogatunk vasárnap, amely az utóbbi hetekben összességében nézve nem rukkolt elő rossz teljesítménnyel – hangsúlyozta Mato Matijevic. – Esélyesként léphetünk pályára, de a sikerért sokat kell tenni, egyáltalán nem lesz könnyű dolgunk. Solymáron több csapat is alaposan megszenvedett a két pontért, minden bizonnyal a hazaiak most sem adják majd könnyen magukat, ugyanakkor a céljainkat szem előtt tartva számunkra nincs más lehetőség, csak a győzelem.”

NBI/B NYUGATI-CSOPORT 2017/2018 – 19. FORDULÓ
Pilisvörösvári KSK – Rinyamenti KC

Időpont: 2018.03.11. | 14:00
Helyszín: 2083 Solymár, PEMÜ Sportcsarnok, Tersztyánszky u. 89.

Játékvezetők: Bacs József, Váltó Ádám Tamás
Versenybírók: Kovács István Attila, Péli Sándor

leave a comment

Create AccountLog In Your Accountloading